RATB vrea să cumpere 150 de troleibuze noi - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre intenţia RATB de a cumpăra 150 de troleibuze noi, gradul de profitabilitate al apartamentelor noi sau respingerea acţiunii disciplinare formulată împotriva procurorului Eva Emilia, fost anchetator la DNA. Printre alte subiecte, ALPAB a dat 700.000 de euro unui SRL pentru a pune gazon şi boscheţi în jurul fântânilor de pe Bulevardul Unirii, iar Parlamentul a amânat pentru sesiunea din toamnă dezba


RATB vrea să cumpere 150 de troleibuze noi.

Cele 150 de vehicule trebuie livrate în trei ani, pentru anul acesta, reprezentanţii RATB având 18 milioane de lei pentru achiziţii. Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) vrea să achiziţioneze în următorii trei ani 150 de troleibuze. Caietul de sarcini va fi elaborat în luna iulie, iar licitaţia pentru vehicule se va desfăşura până la sfârşitul acestui an, a anunţat Gheorghe Aron, directorul RATB, citat de Cotidianul.

Apartamentele noi, mai profitabile decât cele vechi. Apartamentele noi pot fi investiţia ideală pentru perioada de criză, spun specialiştii. Asta pentru că, în multe cazuri, dezvoltatorii au fost siliţi să scadă preţurile cu până la 20-25% pentru a-şi putea achita creditele sau chiar pentru a finaliza construcţiile. Chiar dacă, din punct de vedere al ieftinirii, câştigătoare sunt unităţile din blocurile vechi, care pot fi achiziţionate cu sume mai mici cu 40% faţă de 2008, pe termen lung însă acestea s-ar putea dovedi chiar mai costisitoare, explică agenţii imobiliari, potrivit Evenimentul Zilei.

Procurorul Eva a scăpat de sancţiune. Consiliul Superior al Magistraturii, Secţia pentru procurori, a decis ieri cu unanimitate de voturi să respingă ca neîntemeiată acţiunea disciplinară formulată împotriva procurorului Eva Emilia, fost anchetator la DNA. După audierea martorilor acuzării, CSM a ajuns la concluzia că nu sunt întrunite elementele constitutive ale unei abateri disciplinare, anunţă Jurnalul Naţional.

700.000 de euro pentru plantat iarbă. ALPAB a dat banii unui SRL pentru a pune gazon şi boscheţi în jurul fântânilor de pe Bulevardul Unirii în decembrie. Cu aceeaşi sumă, întreg bulevardul putea fi acoperit cu parchet, şi nu unul ieftin, ci unul de bambus. Extraordinară risipă de imaginaţie şi de bani publici, la ALPAB – administraţia Lacurilor şi Parcurilor din Bucureşti. În plină iarnă, grădinarii Capitalei au reuşit să spargă 1,5 milioane de lei (fără TVA) pentru „înverzirea” Bulevardului Unirii, mai precis a spaţiilor din jurul fântânilor arteziene. „Contractul «Lucrări de amenajare în zona B-dul Unirii» a fot atribuit  firmei SC Eco Strade SRL, în urma publicării anunţului de participare, în cadrul procedurii de cerere de oferte. S-a depus o singură ofertă din parte firmei SC Eco Strade SRL”, a informat biroul de presă al ALPAB, potrivit Gândul.

Schimbarea la TVR, lăsată pe toamnă.
Parlamentul a amânat pentru sesiunea din toamnă dezbaterea raportului privind activitatea Societăţii Române de Televiziune. În acest fel, s-a amânat şi schimbarea lui Alexandru Sassu din funcţia de director al TVR, poziţie revendicată de PDL. Sassu a fost numit pe vremea guvernului Tăriceanu 2, la propunerea PSD, în urma acordului tacit de susţinere a guvernului de către socialdemocraţi. De asemeni, parlamentul a decis ieri ca mandatul directorului radioului public, Maria Ţoghină, să fie prelungit cu şase luni. Directul radioului a fost numit în funcţie de PNL în 2005 şi mandatul său expira ieri, scrie Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite