RADET da in judecata jumatate de Bucuresti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) este hotarata sa scoata pana la ultimul leut din buzunarele bucurestenilor care au datorii la caldura si apa calda de consum. Regia

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) este hotarata sa scoata pana la ultimul leut din buzunarele bucurestenilor care au datorii la caldura si apa calda de consum.
Regia ameninta ca ii va chema in instanta pe toti reprezentantii asociatiilor de proprietari care nu si-au onorat platile pentru energia termica folosita, sperand ca oamenii se vor speria si vor da buzna sa isi plateasca facturile restante. "Vom actiona si asupra asociatiilor care au trei rau-platnici", spune Virgil Ramba, directorul general al RADET. Rau-platnici sunt considerati cei din asociatii cu datorii mai vechi de trei luni. "Incepem cu cele care au datorii mai mari de trei luni de zile, dar si cu o asociatie care nu are datorii, dar are un rau-platnic notoriu", a mai precizat Virgil Ramba. Datorii la RADET au 5.000 de asociatii din totalul de 10.100. Restante mai vechi de trei luni au cateva sute. Alte circa 1.000 de asociatii au venit la RADET cerand sa mai fie pasuite ceva timp. Actiunea de recuperare a datoriilor incepe dupa 1 ianuarie. Primul proces se estimeaza ca va incepe in jur de 10 ianuarie. Rau-platnicii vor fi actionati in judecata esalonat, in functie de datorii si de situatia financiara a fiecaruia. "Sigur vom ajunge si la familii care au venituri mici si vom colabora cu primariile pentru ajutoare sociale", a declarat directorul RADET. Sistemul de termoficare al Bucurestiului asigura incalzirea si apa calda de consum pentru 594.822 de apartamente cu peste 1.279.725 de persoane. Datoriilor populatiei sunt de 800 miliarde de lei, fiind generate de familii rau-platnice sau de administratori infractori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite