Putin spune că Bush e un partener comod

0
Publicat:
Ultima actualizare:

G-8 de la Sankt-Petersburg, preşedintele rus a preferat să vorbească în principal despre problematica internaţională, fără a omite însă şi problemele interne.Rachetele nord-coreene

G-8 de la Sankt-Petersburg, preşedintele rus a preferat să vorbească în principal despre problematica internaţională, fără a omite însă şi problemele interne.

Rachetele nord-coreene provoacă îngrijorarea Moscovei
În pofida protestelor exprimate în întreaga lume în legătură cu lansarea recentă, de către Coreea de Nord, a rachetelor sale, preşedintele Putin s-a limitat să afirme doar că o asemenea acţiune nu poate fi considerată normală, întrucât "toate ţările civilizate, atunci când efectuează asemenea experimente, anunţă din timp locul desfăşurării acestora, precum şi zona în care ar putea cădea resturile rachetelor". "Experimentarea realizată ne provoacă îngrijorare şi am prefera ca Rusia şi comunitatea internaţională să nu primească asemenea cadouri", a declarat Putin.După părerea lui Putin, preşedintele american Bush este un partener foarte comod cu care se poate nu numai discuta, ci şi ajunge la înţelegeri. În unele probleme, a subliniat el, Rusia nu are practic alt partener în afară de SUA, îndeosebi în asigurarea securităţii globale şi a dezarmării.

Democaraţia este necesară Rusiei
Putin a fost de acord că fără dezvoltarea democraţiei, a libertăţii presei şi a instituţiiilor societăţii civile Rusia nu are viitor. Acesta a admis necesitatea opoziţiei, în măsura în care programul acesteia răspunde intereselor majorităţii covârşitoare a populaţiei. Preşedintele nu s-a sfiit să recunoască faptul că Rusia este o ţară foarte bogată, dar, din păcate, cu o foarte mare parte a populaţiei săracă.

Preşedintele este şi el om
Preşedintele nu a lăsat fără răspuns şi unele întrebări mai delicate. El a menţionat că nu-şi aminteşte când a făcut sex prima dată, dar îşi aminteşte "cu precizie de minut" când a făcut ultima oară. Potrivit analiştilor, Putin s-a dovedit un excelent comunicator.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite