Puşcaşii marini ai SUA se mută din Irak în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul James Conway, comandantul corpului puşcaşilor marini americani din Irak, a spus că trupele sale sunt pregătite pentru retragere în 6-8 luni, ele urmând să furnizeze esenţialul întăririlor militare prevăzute pentru Afganistan, cu până la 20.000 de oameni.

Întrucât securitatea s-a ameliorat net în Irak, iar lupta împotriva insurgenţilor în Afganistan va constitui prioritatea noii administraţii americane, "momentul este bun pentru puşcaşii marini să părăsească Irakul", a declarat generalul, subliniind că retragerea echipamentului militar din teatrul de operaţiuni a început deja.

Puşcaşii marini - dislocaţi în majoritate în provincia Anbar, altădată ultraviolentă - sunt angajaţi în prezent în lucrări de reconstrucţie, ceea ce nu se prea potriveşte cu rolul lor, a spus Conway, ei fiind mult mai utili în altă parte.

Comandantul puşcaşilor marini americani a estimat că ar putea redisloca cel puţin 20.000 de oameni în Afganistan, adică eşalonul principal al celor 30.000 de soldaţi pe care Washingtonul a promis să-i trimită ca întăriri în următoarele 18 luni.

Data plecării celor 20.000 de puşcaşi marini staţionaţi în Irak va depinde totuşi de necesităţile comandamentului american în Irak, care doreşte să păstreze o prezenţă militară convingătoare pentru a contracara declanşarea eventualelor violenţe în timpul campaniei electorale, a adăugat generalul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite