Puşcaş acuză Guvernul că boicotează micii palincari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul negociator-şef al României cu UE, deputatul PSD Vasile Puşcaş, acuză Guvernul şi PNL că au obstrucţionat acordarea de facilităţi persoanelor care distilează palincă pentru

Fostul negociator-şef al României cu UE, deputatul PSD Vasile Puşcaş, acuză Guvernul şi PNL că au obstrucţionat acordarea de facilităţi persoanelor care distilează palincă pentru consum propriu.

El a declarat, ieri, că "un grup de parlamentari PNL, constituindu-se în garant al evazioniştilor politici" au solicitat într-un mod "demagogic" modificări ale nivelului de accizare la palincă, dar nu pentru micii producători împovăraţi de taxe, ci tot pentru "alcoliştii" de partid.

Puşcaş a mai spus că accizarea băuturilor spirtoase produse în gospodăriile proprii a fost determinată de directivele europene pentru toate statele candidate, adăugând că "Guvernul actual al României şi îndeosebi PNL au obstrucţionat, şi în timpul negocierilor de aderare, acordarea de facilităţi micilor producători şi distileri de palincă".

Comisia de Buget, Finanţe a Camerei Deputaţilor a votat, ieri, un amendament la Codul Fiscal. Prin acesta producătorii de băuturi spirtoase din fructe destinate consumului propriu vor fi scutiţi în totalitate de plata accizelor pentru o cantitate de 500 litri de palincă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite