Puşcăriile se dotează cu dormitoare conjugale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

dragoste, legal, după gratii, în ziua căsătoriei, într-o cameră special amenajată. Patul pentru 2 persoane va fi confecţionat în atelierul de tâmplărie al închisorii, iar din cameră nu

dragoste, legal, după gratii, în ziua căsătoriei, într-o cameră special amenajată. Patul pentru 2 persoane va fi confecţionat în atelierul de tâmplărie al închisorii, iar din cameră nu vor lipsi televizorul, frigiderul, duşul cu apă caldă, toate acestea cu o singură condiţie: să fie de acord şi directorul penitenciarului. Comandantul penitenciarului de maximă siguranţă Drobeta-Turnu Severin, Nicolae Prunea, susţine că este preocupat de aplicarea noii legi privind execuarea pedepselor, care va intra în vigoare pe data de 20 octombrie. El crede însă că va avea de furcă cel mai mult la respectarea articolul 54, alineatul numărul 3, unde se precizează negru pe alb că după încheierea căsătoriei soţii pot rămâne în penitenciar, într-o cameră separată, timp de 48 de ore, cu acordul directorului.
"Deocamdată nu ne-au venit normele metodologice, dar cu siguranţă vom amenaja o astfel de cameră intimă în penitenciar, cu toate condiţiile igienico-sanitare şi de confort ce se impun. Patul va fi bineînţeles de 2 persoane şi îl vor face deţinuţii în atelierul de tâmplărie. Vom aduce o masă, 2 scaune, televizor, frigider şi neapărat un duş cu apă caldă la dispoziţie. Uşa de la camera conjugală nu va fi cu vizor, iar camera va fi undeva unde să nu se audă zgomote din exterior. Este ceva intim!" ne-a declarat comandantul Nicolae Prunea. "Legiuitorul a precizat clar că toate acestea se vor face cu acordul directorului penitenciarului, aşa că nu este obligatoriu în cazul deţinuţilor-problemă. Depinde foarte mult care este comportamentul lor în detenţie", ne-a mai spus comandantul Prunea. Medicul penitenciarului Severin, Cornelia Gogan, ne-a declarat că, înainte de a avea acces la camera conjugală din închisoare, însurăţeii trebuie să prezinte certificatele prenupţiale de la cabinetele de planning familial, aşa cum se procedează în cazul tuturor căsătoriilor. În penitenciarul Severin se află la această dată aproximativ 800 de deţinuţi din care mai puţin de 50 sunt femei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite