Puii importaţi ilegal au luat H5N1 din Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

din Codlea, sunt la originea răspândirii noului val de gripă aviară. Directorul executiv al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare (ANSV), Gabriel Predoi, a anunţat că la ferma Patiprod

din Codlea, sunt la originea răspândirii noului val de gripă aviară. Directorul executiv al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare (ANSV), Gabriel Predoi, a anunţat că la ferma Patiprod s-au descoperit două gropi în care au fost îngropaţi, în perioada 24-29 aprilie, mai mulţi pui de curcă, morţi din cauza virusului aviar.
Niculae Lazăr, director pentru sănătate animală în ANSV, spune că puii de curcă morţi de H5N1 au fost cu certitudine importaţi, dar că importul a fost ilegal, şi "se pare" că nu a avut documentele sanitar-veterinare necesare. "Totuşi, nu se poate spune că virusul a fost importat, deoarece importul a fost făcut într-o perioadă anterioară, care depăşeşte perioada de multiplicare a virusului", ne-a declarat Lazăr. şi puii infectaţi de la Drakom, care au fost vânduţi în mai multe judeţe ale ţării, au fost purtători ai gripei aviare. În prezent, 24 de persoane sunt cercetate penal şi 365 sunt audiate în această cauză.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite