Pui purtători de aviară, în 20 de localităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puii vii de la Codlea au ajuns în 20 de localităţi din ţară, din cinci judeţe Braşov, Vrancea, Covasna, Buzău, Bacău -, însă Ministerul Agriculturii nu ştie nici măcar numărul

Puii vii de la Codlea au ajuns în 20 de localităţi din ţară, din cinci judeţe Braşov, Vrancea, Covasna, Buzău, Bacău -, însă Ministerul Agriculturii nu ştie nici măcar numărul aproximativ al acestora. Se pare că o mare cantitate a fost valorificată de comercianţi ambulanţi.
Lucrurile s-au desfăşurat cu dificultate pentru că nu a existat cooperare din partea persoanelor implicate, a explicat ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, care a subliniat că poliţia are deja trei nume. Puii găsiţi în gospodării vor fi sacrificaţi. Ministrul nu a exclus posibilitatea ca alte localităţi şi judeţe să se adauge pe această listă în următoarele zile.

Virusul stă în capul păsării
Carnea care a ajuns pe piaţă are autorizaţie sanitar-veterinară, explică ministrul agriculturii, ceea ce înseamnă că e bună de consum. De ce a fost retrasă, atunci? Ministrul agriculturii susţine că această carne e bună de mâncat, dacă e preparată corect, la temperaturi de peste 70 de grade. În schimb, în carnea tranşată nu mai poate fi identificat virusul gripei aviare, decât după teste care durează două săptămâni, pentru că dispare capul păsării, de unde virusul se poate izola cu certitudine. Potrivit ministrului agriculturii, au fost sechestrate 220 tone de carne de la firmele care îşi desfăşoară activitatea pe platforma Codlea, din care 24 de tone au provenit de la Drakom.

Firma Drakom ştia că puii sunt bolnavi
Preşedintele ANSV ne-a declarat că şeful Drakom a vândut pui bolnavi deşi ştia că sunt bolnavi. "Fusese amendat de 4 ori, chiar dacă pare o culpă la autorităţile de inspecţie locale, culpa nu este chiar în atât de mare măsură cât se vehiculează".
Agafiţei consideră că acest sistem firav de inspecţie nu trebuie pus la zid, pentru că "e posibil ca după un timp să culegem roadele".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite