Pui morţi, împrăştiaţi pe câmp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de pui morţi au fost aruncaţi pe câmp, la 20 de kilometri de Timişoara, lângă o fermă din localitatea Orţişoara. Păsările au fost duse acolo de reprezentanţii unei ferme din

Zeci de mii de pui morţi au fost aruncaţi pe câmp, la 20 de kilometri de Timişoara, lângă o fermă din localitatea Orţişoara. Păsările au fost duse acolo de reprezentanţii unei ferme din apropiere, care a vrut în acest fel să scape de cheltuielile generate de incinerarea lor.

Proprietarul terenului pe care au fost împrăştiaţi puii, Sorin Secăcean, a anunţat la Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului Timiş că păsările se descompun pe câmp de şapte zile. Comisarul şef de la Garda de Mediu, Marian Eperieş, a menţionat că firma care a recurs la acest gest va fi amendată, iar administratorilor li se poate întocmi dosar penal dacă se constată că au pus în pericol sănătatea oamenilor din zonă. Autorităţile sanitar-veterinare vor verifica dacă puii au fost bolnavi şi dacă s-au sacrificat păsări bolnave care, ulterior, au ajuns în comerţ. Reprezentantul fermei de păsări a refuzat să dea declaraţii despre acest incident.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite