Proteste la ArcelorMittal Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Greva generală declanşată de sindicatul Solidaritatea a scos în faţa combinatului siderurgic de la Galaţi aproape 1.000 de muncitori de la ArcelorMittal, care solicită dublarea salariilor.

Greva generală declanşată de sindicatul Solidaritatea a scos în faţa combinatului siderurgic de la Galaţi aproape 1.000 de muncitori de la ArcelorMittal, care solicită dublarea salariilor. Sindicaliştii au început protestele ieri, la ora 6.00.

Ei au aruncat cu sticle, pâine, conserve şi pietre în curtea instituţiei, reuşind să pună la pământ o gheretă de tablă. Muncitorii au fost opriţi de către agenţii de pază care au folosit spray-uri lacrimogene. Două ore mai târziu, forţele de ordine au fost suplimentate.

Greviştii au scandat lozinci împotriva reprezentanţilor societăţii, dar şi a liderilor celorlalte sindicate de pe platformă, cărora le reproşează că au acceptat oferta de majorare salarială de 9,5 la sută propusă de patronat. Membrii Sindicatului Solidaritatea solicită dublarea salariilor şi spun că nu vor accepta o majorare mai mică de 280 de lei brut.

 Administraţia combinatului şi-a manifestat îngrijorarea vizavi de grevă, care afectează nu doar producţia, ci întregul oraş Galaţi. “ArcelorMittal Galaţi este o unitate cu foc continuu, ceea ce înseamnă că există o serie de obligaţii legale care trebuie respectate pentru a asigura atât siguranţa angajaţilor, cât şi cea a locuitorilor oraşului Galaţi”, spune Dorian Dumitrescu, director de comunicare al ArcelorMittal Galati.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite