Protestatari germani anti-NATO, returnaţi în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase cetăţeni germani au fost reţinuţi, joi seara, la punctul de trecere a frontierei de la Calafat, pentru că aveau asupra lor materiale de propagandă anti‑NATO. Poliţiştii de

Şase cetăţeni germani au fost reţinuţi, joi seara, la punctul de trecere a frontierei de la Calafat, pentru că aveau asupra lor materiale de propagandă anti‑NATO. Poliţiştii de frontieră au descoperit în autovehiculele în care aceştia călătoreau, un microbuz şi un autoturism, mai multe CD‑uri, bannere, reviste şi afişe antiglobalizare.

În urma investigaţiilor SRI şi IGPF, s-a constatat că cei şase, cu vârste cuprinse între 21 şi 35 de ani, aparţineau unei organizaţii anarhiste din Germania. Ei intenţionau să intre pe teritoriul ţării noastre pentru organizarea unor acţiuni protestatare anti-NATO. Cercetările sunt în desfăşurare, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun în astfel de cazuri.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră transmite însă că "măsura nepermiterii intrării în România a celor şase cetăţeni germani a fost luată în conformitate cu prevederile OUG 102/2005 (actualizată), art 6, lit c). Cetăţenii germani s-au înapoiat în Bulgaria".

Străinilor li se poate refuza intrarea pe teritoriul statului român atunci când există indicii temeinice că pot constitui o ameninţare la ordinea publică, securitatea naţională sau sănătatea publică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite