Protest în stradă faţă de un proiect SAPARD de 3,2 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Galerie foto: Vakarcs Lorand Locatarii unui bloc din Cluj-Napoca au protestat ieri, în stradă, faţă de construirea unui corp de clădire a Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV). Oamenii

Galerie foto: Vakarcs Lorand

Locatarii unui bloc din Cluj-Napoca au protestat ieri, în stradă, faţă de construirea unui corp de clădire a Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV). Oamenii acuză că vor rămâne fără lumină în apartamente din cauza birourilor ce vor fi ridicate până în octombrie.

Proiectul este finanţat, prin programul SAPARD, cu 3,2 milioane de euro, din care 1,2 milioane reprezintă contribuţia guvernului.

Clujenii care locuiesc în blocul de pe strada Fabrica de Zahăr nr. 4, în imediata apropiere a construcţiei DSV, sunt foarte supăraţi, deoarece viitoarea clădire administrativă le-ar lua şi puţina lumină pe care o mai au. "Ne-ar acoperi cu totul.

Mai în faţă e un bloc de zece etaje, în dreapta e o biserică. Asta mai lipsea, să se ridice încă o clădire, în stânga blocului nostru", spune supărată Roxana Blăjan, locatară de la etajul doi.

Clădirea DSV are autorizaţie de extindere, emisă în mai 2007. Partea administrativă va fi alipită vechiului laborator, care este şi el în renovare.

"Corpul ce urmează să fie ridicat este în formă de romb, are patru etaje, ca şi blocul contestatarilor, iar cea mai mică distanţă faţă de acesta este de şapte metri, conform proiectului", a declarat Raimonda Boian, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Între cele două construcţii este prevăzută şi o cale de acces. "Autorizaţia respectă toate avizele, a fost realizat chiar şi un studiu de însorire", a adăugat Boian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite