Protest Greenpeace faţă de pescuitul excesiv din apele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 200 de militanţi ai organizaţiei Greenpeace au blocat ieri intrarea în clădirea Consiliului European din Bruxelles, cu ajutorul unor bariere şi ziduri din ciment. Ei au vrut astfel

Aproximativ 200 de militanţi ai organizaţiei Greenpeace au blocat ieri intrarea în clădirea Consiliului European din Bruxelles, cu ajutorul unor bariere şi ziduri din ciment. Ei au vrut astfel să protesteze faţă de pescuitul excesiv din apele europene, relatează AFP.

În faţa celor şapte intrări în clădirea Consiliului European, unde ar fi trebuit să se întâlnească în cursul zilei de ieri miniştrii europeni ai agriculturii şi pescuitului, manifestanţii au agitat pancarte galbene, pe care scria în limba engleză: "Opriţi pescuitul şi aşteptaţi restabilirea cantităţii de peşte!". Militanţii au blocat diferitele ieşiri din clădire, instalând aici grilaje mari, acoperite cu plasă de pescuit. În faţa intrării principale, protestatarii au clădit un zid din ciment de 20 de metri lungime şi de 2,5 metri înălţime.


30 de militanţi au fost arestaţi

Potrivit AFP, poliţia a intervenit în jurul orei 08.30 GMT pentru a elibera anumite ieşiri din clădire şi a arestat aproape 30 de militanţi Greenpeace, care stăteau aşezaţi pe jos, unii în spatele celorlaţi, cu mâinile legate. Miniştrii agriculturii şi pescuitului urmează să aibă întâlniri până miercuri. Cu acest prilej, ei vor repartiza cotele anuale de peşte, în funcţie de specie şi ţară.

"Această politică se desfăşoară de aproape un sfert de secol şi este un eşec absolut. Am văzut asta în cazul speciilor de anşoa, morun şi ton roşu, trei specii care s-au împuţinat în ultimii ani din cauza pescuitului excesiv", a explicat Francois Chartieun, reprezentant al Greenpeace. Organizaţia cere miniştrilor europeni ai mediului să aibă discuţii cu cei din domeniul pescuitului. (Andreea Ofiţeru)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite