Prostituatele romance din Spania au produs masini de lux, case si bijuterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O vasta retea de traficanti de persoane care, sub promisiunea asigurarii unor locuri de munca in Spania, au exploatat sexual peste 56 de fete, printre care si minore, au cazut, dupa opt luni de

O vasta retea de traficanti de persoane care, sub promisiunea asigurarii unor locuri de munca in Spania, au exploatat sexual peste 56 de fete, printre care si minore, au cazut, dupa opt luni de investigatii, in mainile politistilor. Gruparea, compusa din 31 de persoane, racola tinere din judetele Arges, Brasov, Constanta, zona Moldovei si chiar din Republica Moldova pe care le trimitea la produs in Malaga, Almeria, Bilbao, Madrid, Barcelona si Burgos, din Spania. Ajunse la destinatie, fetelor li se luau pasapoartele si, prin violente si amenintari, erau obligate sa se prostitueze in diferite cluburi, traficantii obtinand de pe urma lor peste 1.000.000 de euro, dar si alte diverse avantaje materiale. Potrivit Politiei Romane, reteaua era bine omogenizata, o parte din membrii ei fiind rude, iar ceilalti, prieteni buni, datorita locuirii in acelasi spatiu administrativ, respectiv zona localitatii Campulung, judetul Arges. Fiecare avea in cadrul retelei roluri bine stabilite, de la recrutare, procurarea documentelor de calatorie, transport, cazare, supravegherea victimelor si pana la colectarea banilor. In baza datelor si informatiilor detinute, incepand cu luna ianuarie 2005, politistii si procurorii au demarat activitatile de anihilare a retelei, prin identificarea principalilor suspecti si audierea victimelor, efectuarea de descinderi si perchezitii domiciliare, pentru identificarea bunurilor si valorilor, pe care acestia le-au achizitionat cu banii obtinuti. Pana in prezent, cinci dintre cei 31 de suspecti au fost arestati preventiv. Restul sunt fie dati in urmarire generala si internationala, fie sunt cercetati in stare de libertate.
Masini de lux si case - cadou pentru o noapte de sex
In urma descinderilor efectuate la domiciliile membrilor retelei, politistii au descoperit zeci de masini de lux, bijuterii, acte de proprietate ale unor imobile, formulare bancare ce atesta trimiterea in tara a unor importante sume in euro, bani obtinuti din traficul ilegal de persoane, precum si o serie de alte documente. Toate aceste bunuri descoperite se pare ca le primeau cadou traficantii de la diversi clienti in schimbul unei partide de sex cu una dintre romancele racolate. Mare parte a bunurilor gasite au fost confiscate, iar asupra altora a fost pus sechestru asigurator, in vederea recuperarii prejudiciului creat. Cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunilor de trafic de persoane, fapte pedepsite cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite