Prostituatele din România fac legea în suburbiile din estul Parisului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru poliţie " fetele" sunt doar victime.Minorele nu pot fi repatriate de statul francez

să comenteze ce efecte va avea deschiderea graniţelor odată cu aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană asupra fenomenului prostituţiei, interzisă prin lege în Franţa.
În timp ce proxeneţii câştigă mii de euro pe lună, româncele prestează, în cel mai fericit caz, pentru 30-40 de euro pentru 20 de minute de sex. "Noi le considerăm victime şi le folosim ca martori împotriva proxeneţilor, care sunt tot români", adaugă Guy Parent. Doar prostituatele care sunt majore pot fi repatriate. Minorele ajung în grija organizaţiilor care luptă împotriva sclaviei, precum "Le Nid" sau "Bus des femmes".
Nume de cod "Bunadepupat"
Românce găseşti şi pe internet, pe site-uri precum www.rencontre-facile.org sau www.Russianeuro.com. Alături de rusoaice, prostituatele române, care îşi spun "hot-brunette", "belle Irina" ori "bunadepupat", sunt printre cele mai căutate. Potrivit poliţiei pariziene, circa 18.000 de persoane trăiesc în Franţa de pe urma prostituţiei. Esticele din Moldova, România şi Ucraina sunt adesea victime ale traficului uman, fiind cumpărate de la familiile lor pentru numai 2.000 de euro. Legea franceză pedepseşte atât proxenetismul, cât şi clienţii prostituatelor. Şeful brigăzii pentru combaterea proxenetismului din cadrul poliţiei judiciare din Paris, comisarul Guy Parent a declarat pentru Adevărul că poliţia pariziană colaborează în lupta pentru combaterea prostituţiei cu Ambasada României şi cu Poliţia Română. "Un poliţist român de la Moravuri se află chiar acum la noi în departament pentru un schimb de experienţă", a mai spus Parent.

Comisarul Parent: Româncele sunt cele mai discrete prostituate
Parizienii ştiu: în vest, la Boulogne, spre exemplu, sunt asiaticele şi transsexualii brazilieni. Pe centură şi la Place de Nation şi Avenue des Vincennes, în estul oraşului, sunt prostituatele din Europa de Est. În plus, româncelor le-a crescut cota în urmă cu câţiva ani, când un scandal sexual a cutremurat scena politică franceză. Consilierul fostului premier francez Jean-Pierre Raffarin a fost prins de poliţie cu o prostituată minoră româncă. Explicaţia dată atunci de consilier a fost că a luat tânăra româncă pentru a o aduce din nou pe calea cea dreaptă. Un vânzător ambulant la târgul volant cu produse orientale, din Place de la Nation, le plânge de milă româncelor. "Vin tremurând de frig şi mă întreabă dacă vreau", spune bărbatul, asigurând că el refuză. Pentru că e însurat. Româncele, ca şi ucrainencele, lucrează numai în timpul zilei. "Este dificil să controlezi fenomenul prostituţiei. Româncele se prostituează în hoteluri, lucrează cu cea mai mare discreţie", a declarat, pentru Adevărul, şeful brigăzii pentru combaterea proxenetismului din cadrul poliţiei judiciare din Paris, Guy Parent.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite