Proprietăţi sechestrate în dosarul grupării Blejnar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila din Bucureşti (zona Domenii) a lui Sorin Blejnar şi casa din comuna sibiană Cristian, deţinută de Viorel Comăniţă
Vila din Bucureşti (zona Domenii) a lui Sorin Blejnar şi casa din comuna sibiană Cristian, deţinută de Viorel Comăniţă

DNA a sechestrat imobilul de 2,2 milioane de euro al lui Sorin Blejnar, situat în centrul Capitalei,, dar şi case şi apartamente ale dispărutului Codruţ Marta şi ale fostului ştab de la Vămi, Viorel Comăniţă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat instituirea sechestrului asiguratoriu asupra mai multor bunuri mobile şi imobile aparţinând fostului şef al ANAF, Sorin Blejnar, fostului său şef de cabinet, Codruţ Marta, şi fostului director al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Viorel Comăniţă.

Blejnar - vilă de peste două milioane de euro

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, s-a trezit cu mai multe imobile, dar şi cu acţiuni la bursă sechestrate. Pe lângă sechestrul asigurător pus pe un apartament din Arad, procurorii au luat aceeaşi măsură şi pentru vila sa din Bucureşti, situată pe strada Aviator Petre Creţu, şi în care locuieşte împreună cu soţia. Conform unor estimări, aceasta ar fi valorat, înainte de criză, aproximativ 2,2 milioane de euro. Procurorii anticorupţie au pus sechestru asigurător şi pe mai multe acţiuni cotate pe piaţa bursieră cu o valoare de aproximativ de 253.158 de lei (56.000 de euro), după cum rezultă din declaraţia de avere a acestuia din 2011.

Sorin Blejnar a confirmat ieri sechestrul pus de procurori. „E o procedură pe care au luat-o procurorii, un sechestru asigurător. Aşa se face, asta este procedura, nu este niciun fel de problemă. Şi eu, când am lucrat la Fisc, am pus zeci sau sute de sechestre. Aşa cum au fost puse, aşa vor fi ridicate când procurorii vor ajunge la concluzia că nu am niciun fel de implicare în acel dosar. Sunt convins că îmi voi dovedi nevinovăţia", a declarat fostul şef al ANAF pentru „Adevărul".

Marta - apartament în centrul Capitalei

Procurorii au pus sechestru şi pe bunurile fostului şef de cabinet al lui Blejnar la ANAF. Pentru Codruţ Marta a fost instituit sechestru doar asupra unui apartament, cu o valoare declarată de 332.860 de lei (73.000 de euro). Procurorii încearcă să identifice şi proprietăţile ascunse ale lui Codruţ Marta, existând indicii că acesta posedă şi proprietăţi în străinătate, dar şi alte bunuri de valoare mare.

Comăniţă - casă în Mărginimea Sibiului

În cazul lui Viorel Comăniţă s-a constatat că la adresa de domiciliu nu locuieşte nimeni, dar a fost identificată o proprietate deţinută de acesta în judeţul Sibiu. Aici, Viorel Comăniţă are o casă impozantă de aproximativ 280 de metri pătraţi, dar şi un teren aferent de aproape 1.800 de metri pătraţi.Sechestrul a fost instituit la sfârşitul lunii iulie şi a vizat imobile, terenuri şi acţiuni.

Potrivit DNA, fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, ar fi sprijinit din mai 2011 până în iulie 2012 un grup infracţional care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare. Fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa, Dan Secăreanu, şi alte şapte persoane din dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Comăniţă şi Blejnar au interdicţie de a părăsi ţara.

“Şi eu, când am lucrat la Fisc, am pus zeci sau sute de sechestre. Aşa cum au fost puse, aşa vor fi ridicate când procurorii vor ajunge la concluzia că nu am niciun fel de implicare în acel dosar."
Sorin Blejnar fost şef al ANAF

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite