Proprietarul reţelei Profi va cumpăra magazinele Albinuţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Profi Rom Food, deţinută de grupul belgian Louis Delhaize, va cumpăra, de la firma italiană Maxima LT, supermarketurile Albinuţa. Cele două părţi urmează să notifice tranzacţia

Compania Profi Rom Food, deţinută de grupul belgian Louis Delhaize, va cumpăra, de la firma italiană Maxima LT, supermarketurile Albinuţa. Cele două părţi urmează să notifice tranzacţia Autorităţii de Concurenţă din ţara noastră.

"Profi Rom Food a ajuns la un acord cu Maxima LT cu privire la achiziţionarea tuturor părţilor sociale ale societăţii Albinuţa Shops", se arată într-un comunicat al PricewaterhouseCoopers, care a asigurat consultanţă financiară pentru Maxima LT. Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită. Italienii de la Maxima LT deţin întreg pachetul de acţiuni al Albinuţa Shops, reţea de discount care s-a dezvoltat cu precădere în sectorul 6 al Capitalei.

Vânzările din cele nouă magazine deschise în Capitală au generat o cifră de afaceri de peste 23 milioane de euro, în condiţiile în care investiţia medie pentru fiecare magazin în parte s-a situat în jurul valorii de 150.000 de euro. Achiziţionarea reţelei de discount Albinuţa de către Profi ar putea fi un prim pas către expansiunea în această zonă şi pe segmentul de discount. Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor Profi România, anul 2007 va reprezenta începutul expansiunii în Moldova, Muntenia şi Oltenia. În prezent, lanţul Profi include 27 de magazine de discount, majoritatea fiind localizate în oraşe din Transilvania şi Banat. Strategia Profi vizează ca, până la sfârşitul anului, compania să ajungă să opereze o reţea de 37 de magazine, context în care cifra de afaceri este estimată să depăşească 73 milioane de euro. Reţeaua de magazine Profi este deţinută de grupul belgian Louis Delhaize. În afară de Profi, Louis Delhaize controlează în România şi lanţul de hipermarketuri Cora, care are două unităţi în Capitală şi una în Cluj-Napoca.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite