Proprietarii de pe DN1 vor chema statul în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exproprierile de terenuri se vor face la jumătatea preţului pieţei din nordul Capitalei Două proiecte de hotărâre de guvern care prevăd noi exproprieri de terenuri, în Otopeni şi pe

Exproprierile de terenuri se vor face la jumătatea preţului pieţei din nordul Capitalei

Două proiecte de hotărâre de guvern care prevăd noi exproprieri de terenuri, în Otopeni şi pe şoseaua de Centură din nordul Bucureştiului, au încins spiritele în rândul proprietarilor astfel vizaţi.

Având în vedere sumele (mici) oferite ca despăgubire, ei se consideră nedreptăţiţi şi, în această perioadă, îşi angajează avocaţi pentru a se lupta în instanţă cu autorităţile.

Necesitatea lărgirii căilor rutiere de acces din nordul Capitalei (din cauza aglomeraţiei de pe şosele) a devenit stringentă, astfel că autorităţile de resort pregătesc actele normative pentru exproprierea unor terenuri cu deschidere la aceste drumuri.

Aşa au apărut, zilele trecute, două proiecte de HG din care reiese că urmează exproprieri la Otopeni şi pe tronsonul dintre DN1 şi DN1A al şoselei de Centură a Bucureştiului.

Calculele arată că, la Otopeni, statul oferă ca despăgubire puţin peste 143 euro/mp, iar pe Centură - aproape 113 euro/mp. Contactaţi în legătură cu această ofertă, mai mulţi proprietari ai terenurilor vizate ne-au declarat că sunt total nemulţumiţi şi că vor încerca pe toate căile (inclusiv cea juridică) să obţină mai mult.

"Primul argument ar fi acela că preţul oferit de cei de la stat e la jumătatea nivelului mediu al pieţei, iar al doilea - de fapt, nici nu se mai scot la vânzare terenuri cu ieşire la carosabil, pe marginea acestor drumuri. Pe de altă parte, nu avem certitudinea că vom primi banii imediat; e foarte probabil să aşteptăm ani de zile până la încasare", ne-au spus proprietarii.

Ei au mai spus că "avem vecini care şi-au angajat deja avocaţi şi, în momentul în care vor primi înştiinţările oficiale de la expropriatori, vor chema statul în judecată".

Nume sonore pe lista exproprierilor

Printre proprietarii unor terenuri situate pe DN1 figurează Petrom, Loteria Română, Mol România, Lukoil Downstream şi Antrepriza Construcţii Montaj Bucureşti.

Loteria Română va fi nevoită să cedeze o suprafaţă de 664 de metri pătraţi dintr-un lot de 6.796 mp, iar Mol România Petroleum Products va ceda, potrivit proiectului de HG, 1.699 mp dintr-un total de 10.000 de metri pătraţi. Antrepriza Construcţii Montaj Bucureşti va ceda 33 de mp dintr-un teren de 3.000 de metri pătraţi.
Printre companiile care vor pierde suprafeţe de teren se mai numără Petrom (1.444 mp), Lukoil Downstream (195 mp), Arabesque (6.892 mp), Monalisa Investments (339 mp) şi Binar Impex (474 mp).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite