Bac 2011: Promovabilitatea scăzută de la sesiunea din toamnă, mai bună decât se aşteptau unii experţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele ar putea fi, de fapt, mai bune decât se aşteptau unii experţi. Dacă la nivel naţional vom constata la finalul zilei o rată de trecere a testului de aproape 20%, asta ar însemna că aproximativ 20.000 de candidaţi au reuşit să ia examenul naţional din a doua încercare.

Aproape dublu faţă de estimarea făcută pentru „Adevărul“, înainte de acest examen, de preşedintele Societăţii Române de Matematică, Radu Gologan. El aprecia că rata de promovare la a doua sesiune a Bac-ului urma să fie de numai 10% din candidaţi, cu alte cuvinte n-ar fi urmat să depăşească 10-11.000.
Mai optimist se arăta ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, care preciza, la începutul celei sesiunii de toamnă, că 14.000 de elevi rataseră prima dată la mustaţă, deci ar fi fost logic să ia acum.

În condiţiile unei promovabilităţi de toamnă în jur de 20%, numărul total al celor care îşi iau diploma în acest an s-ar apropia în aceste condiţii de 110.000, adică o rată la nivel naţional de aproximativ 55%, mult peste cele 45 de procente înregistrate după prima sesiune de Bac.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite