Proiectele mixte cresc piaţa de 4 şi 5 stele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei dintre hotelurile de lux care urmează să fie construite în proiecte integrate din Capitală vor însuma aproximativ 1.000 de camere. Capacitatea de cazare din hotelurile din Capitală va creşte simţitor odată cu finalizarea unităţilor integrate proiectelor imobiliare.

Pe lângă locuinţe, clădiri de birouri şi spaţii comerciale, dezvoltatorii au întregit proiectele mixte prin adăugarea de facilităţi hoteliere. Capacitatea de cazare a unităţilor integrate în proiectele de dezvoltare imobiliară variază între 250 şi 400 de camere. Unităţile, aflate momentan în stadiu de proiect, vizează clasificarea la nivelul de patru şi chiar cinci stele.

Doar trei dintre acestea vor oferi cumulat aproape 1.000 de camere, în condiţiile în care toate unităţile deschise în acest moment cumulează peste 8.000. Sema Parc, ansamblu dezvoltat de compania River Invest pe locul fostei platforme industriale Semănătoarea din vestul Bucureştiului, promite 400 de camere în hotelul de patru stele pe care îl are în proiect.

Cel puţin 300 de camere va avea şi unitatea de cazare din complexul Dâmboviţa Center, din centrul Capitalei. Hotelul va fi clasificat la cinci stele. În zona Băneasa va funcţiona o unitate integrată unui ansamblu imobiliar. Băneasa Business&Technology Park va cuprinde un hotel de patru stele, cu 250 de camere.

Developerii mizează pe turismul de business

„Targetul noilor unităţi este reprezentat de turismul de business, care rămâne în continuare predominant în industria bucureşteană de profil”, potrivit oficialilor companiei de consultanţă Atisreal.

Integrarea spaţiilor de cazare unui proiect imobiliar oferă o serie de avantaje investitorilor. Pentru aceştia, proiectele mixte sunt o garanţie a echilibrării riscului prin crearea mai multor instrumente generatoare de venit.

De cele mai multe ori, proiectul începe prin construcţia de locuinţe, din precontractarea cărora investitorul poate finanţa etapele următoare.

Un beneficiu major obţinut de viitorii clienţi este dat de amplasamentul hotelului în zone în care pentru moment nu există facilităţi de cazare. De exemplu, clienţii hotelului dezvoltat în cadrul proiectului Băneasa Business&Technology Park vor beneficia de apropierea celor două aeroporturi ale Capitalei, Aurel Vlaicu (aflat la numai câteva minute distanţă) şi Henri Coandă.

1.100 de camere noi, în patru ani

Însă în următorii trei-patru ani vor exista hoteluri de lux în toate zonele Bucureştiului. “Noi proiecte de 5 stele vor fi situate atât în vecinătatea zonei centrale, cât şi în sud-estul, vestul şi nordul Capitalei, urmând să genereze aproape 1.100 de camere”, spune preşedintele Peacock Hotels, Paul Mărăşoiu.

Şase dintre unităţile funcţionale sunt amplasate central, iar celelalte în sud (Carol), respectiv nord (Crowne Plaza). În prezent, pe piaţa hotelieră de lux din Bucureşti activează opt jucători importanţi. JW Marriott, Athenee Palace Hilton, InterContinental, Howard Johnson Grand Plaza, Crowne Plaza, Casa Capşa, Carol Parc şi de curând, Radisson Sas îşi împart piaţa de cinci stele a Capitalei.

Peste 70% din capacitatea de cazare este asigurată de cele opt unităţi de cinci stele, la care se adaugă şi hotelurile clasificate la patru stele. În ansamblu, piaţa românească este dominată de unităţi de 3 şi 4 stele, acestea reprezentând peste 60% din totalul facilităţilor existente. Valoarea serviciilor turistice ar putea depăşi în următorii zece ani 11 miliarde de euro, luând în considerare o creştere anuală de 7,9%, potrivit World Travel & Tourism Council. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite