Proiectele imobiliare destinate clasei medii, tot mai numeroase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai ieftină locuinţă care poate fi achiziţionată de la Târgul Imobiliar Naţional costă 48.000 de euro Investiţiile imobiliare rămân în topul celor mai profitabile plasamente de

Cea mai ieftină locuinţă care poate fi achiziţionată de la Târgul Imobiliar Naţional costă 48.000 de euro

Investiţiile imobiliare rămân în topul celor mai profitabile plasamente de pe piaţa autohtonă. De la începutul anului au fost organizate, numai în Capitală, trei târguri de case. Târgul Imobiliar Naţional (tIMOn), ultimul din această serie, găzduieşte o ofertă de 22.000 de locuinţe în valoare totală de peste patru miliarde de euro.

Majoritatea locuinţelor prezentate în cadrul târgului este reprezentată de apartamente, acestea fiind cele mai căutate locuinţe. Potrivit organizatorilor, la ediţia din februarie a târgului, 82% din cei 17.000 de vizitatori au fost interesaţi de achiziţia unui apartament. Din aceştia, 61% au fost dispuşi să plătească între 75.000 şi 150.000 de euro pentru un apartament.

Interesul crescut manifestat de potenţialii cumpărători pentru proiecte accesibile a dus la creşterea ofertei pe acest segment până la cinci proiecte, faţă de unul-două anul trecut. Potrivit organizatorilor, preţurile de pornire ale locuinţelor destinate segmentului mediu se situează între 48.000 euro o garsonieră în complexul Athos, dezvoltat de compania RCC Grup şi 55.700 euro o garsonieră în ansamblul Confort City, dezvoltat de Domus Stil.

Cel mai scump apartament prezentat în cadrul Târgului este un penthouse din ansamblul rezidenţial Belvedere şi costă 1.540.000 euro. Cea mai ieftină locuinţă prezentată este un apartament cu două camere din Egipt, care poate fi achiziţionat nefinisat cu 10.000 euro, fără taxe.

Românii, interesaţi de proprietăţile din străinătate

Din totalul de 22.000 de locuinţe prezentate 500 de unităţi sunt din străinătate - Egipt, Bulgaria, Spania şi Brazilia, majoritatea lor fiind dezvoltate în Bulgaria. Potrivit organizatorilor, prezenţa proiectelor din străinătate este pusă pe seama interesului sporit al investitorilor români pentru astfel de proprietăţi, dar şi a persoanelor fizice care intenţionează să îşi achiziţioneze case de vacanţă în afara ţării. "Dacă anul trecut dezvoltatorii din Bulgaria au fost prezenţi cu două proiecte, anul acesta numărul lor s-a dublat", a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul evenimentului.

Târgul, care se va desfăşura între 19-23 martie, prezintă în premieră şapte proiecte rezidenţiale, printre care un imobil mixt de locuinţe şi spaţii de birouri, Eminescu View, dezvoltat de compania Remax Imobiliare.
Investiţia totală a proiectului este de aproximativ zece milioane de euro, imobilul cuprinzănd 69 de apartamente cu una, două, trei, patru camere şi duplexuri. Aproximativ 60% din unităţi sunt apartamente cu două camere.

Preţurile pe metrul pătrat pentru unităţile rezidenţiale pornesc de la 2.100 euro + TVA şi cresc în funcţie de nivel până la 2.500 euro + TVA. Astfel, o garsonieră cu o suprafaţă utilă de aproximativ 32 mp poate fi cumpărată pentru 115.000 euro + TVA, în timp ce un duplex cu o suprafaţă utilă de 110 mp costă aproape jumătate de milion de euro (470.000 euro). Imobilul va fi finalizat la jumătate anului viitor şi este amplasat în zona Mihai Eminescu, în apropiere de Piaţa Romană din Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite