Proiecte de mediu nefinalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu au început să vină fondurile europene de mediu că judeţul Mureş s-a aflat în două rânduri în situaţia de a fi sancţionat pentru proiecte nefinalizate. Potrivit

Nici nu au început să vină fondurile europene de mediu că judeţul Mureş s-a aflat în două rânduri în situaţia de a fi sancţionat pentru proiecte nefinalizate. Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Alexandru Petru Frătean, Sighişoarei "i-a trecut glonţul pe la ureche" la începutul acestui an, când trebuia deschisă staţia de epurare a gropii ecologice care avea o scadenţă pe 31 decembrie 2006.

"Cu sprijinul CJ Mureş au achitat amenda de 30.000 lei", a spus Frătean. El a arătat că un alt punct nevralgic este groapa ecologică de la Târgu Mureş, scadentă pentru finele lui 2009, în privinţa căreia CJ e în proces cu firma italiană "Agenda 21". În primă instanţă, CJ a câştigat procesul de reziliere a contractului, deoarece partenerul italian nu şi-a respectat niciuna dintre obligaţii, trebuind încă de anul trecut să deschidă prima alveolă.

"Suntem pregătiţi să preluăm cât mai rapid investiţia, pentru ca în cel mult şase luni de la preluare să realizăm prima alveolă, având creditarea asigurată din fonduri interne. În acelaşi timp am demarat discuţii cu mai multe societăţi europene interesate în gestionarea deşeurilor", a declarat Frătean.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite