Programul "Rabla" pentru frigidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programul "Rabla" pentru frigidere
Programul "Rabla" pentru frigidere

Electrocasnicele noi se cumpără cu o reducere de 15 la sută după predarea celor vechi pentru reciclare Bucureştenii îşi pot cumpăra mai ieftin frigidere şi maşini de spălat.

Electrocasnicele noi se cumpără cu o reducere de 15 la sută după predarea celor vechi pentru reciclare

Bucureştenii îşi pot cumpăra mai ieftin frigidere şi maşini de spălat. Condiţia este să predea aparatele vechi la centrele de reciclare amenajate special.

Locuitorii din jurul Capitalei au mai multe posibilităţi de a scăpa de electrocasnicele vechi, pe care nu le mai folosesc. Ei le pot trimite la rudele de la ţară, le pot scoate în faţa blocului, pentru a fi preluate de reprezentanţii agenţiilor de salubritate, iar acum le pot duce la centre de reciclare special amenajate pentru a primi o primă de casare.

Compania Electrolux în colaborare cu Asociaţia Română pentru Reciclare (RoRec) desfăşoară o campanie de înlocuire a electrocasnicelor vechi, în perioada 9 iunie - 9 iulie.

În tot acest timp, bucureştenii pot achiziţiona frigidere şi maşini de spălat cu 15 la sută mai ieftine dacă, în prealabil, au dus la centrele de reciclare electrocasnicele pe care nu le mai foloseau. La centrele respective, cei interesaţi pot preda echipamente electrocasnice de orice tip (frigidere, combine frigorifice, congelatoare, lăzi frigorifice, maşini de spălat rufe, maşini de gătit, cuptoare cu microunde) şi indiferent de marcă.

Frigiderele, direct acasă

Persoanele care, din diferite motive, nu se pot deplasa până la centrele de reciclare, au posibilitatea de a cere reprezentanţilor RoRec să le fie preluate vechiturile de acasă. "Până acum, persoanele mai în vârstă cărora le este greu să plece de acasă au solicitat ca vechile echipamente să le fie luate de la domiciliu", a spus Roxana Bejan, PR Lowe.

Solicitarea preluării se poate face prin telefon, la numărul 021.232.71.84 sau pe adresa de mail: scapadevechituri@rorec.ro. Dacă aceste persoane intenţionează să-şi cumpere alte frigidere sau alte maşini de spălat vor beneficia de o reducere de numai 10 la sută.

Până la sfârşitul acestui an, conform H.G. 448/2005 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice provenite din gospodăriile particulare, cota medie anuală de colectare selectivă pe cap de locuitor este de patru kilograme.

Pentru atingerea acestei ţinte, au avut loc deja două etape din campania naţională de recuperare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice botezată "Marea Debarasare", realizată la propunerea Ministerului Mediului.

Centrele de reciclare desemnate

Punct colectare 1 - Str. Udricani Clucerul, nr. 18, sector 3
Punct colectare 2 - Str. Codrii Neamţului, nr. 12, sector 3
Punct colectare 3 - Şos. Mihai Bravu, nr. 319, sector 3
Punct colectare 4 - Prel. Şos. Giurgiului, Jilava, Platforma Arteca, Poarta 3, jud. Ilfov
Punct colectare 5 - Bdul Biruinţei, nr. 98, oraş Pantelimon

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite