Programul "Prima Casă" nu va creşte preţurile la imobile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primii beneficiari ai programul "Prima Casă"  vor fi băncile, abia apoi efectele se vor simţi şi pe piaţa construcţiilor, consideră reprezentanţii Patronatului Societăţilor din Construcţii. Mai mult, preţurile la imobile nu vor creşte pentru moment.

Potrivit prim-vicepreşedintelui Patronatului Societăţilor din Construcţii, Liviu Simion, în această perioadă este important să fie găsite programe care să dezvolte piaţa.

 "N-ar trebui să ne focalizăm pe faptul că locuinţele care vor face parte din acest program trebuie să fie strict noi, pentru că ne-am întoarce la problemele deja existente din domeniul construcţiilor, precum cele legate de dumping şi de finanţare", a spus acesta.

Patronatul Societăţilor din Construcţii (PSC) este o organizaţie care reprezintă interesele constructorilor români în cadrul comisiilor de dialog social, de la nivelul ministerelor implicate în activitatea de construcţii.

În data de 28 mai, Guvernul a anunţat că persoanele care vor cumpăra o locuinţă prin intermediul programului “Prima casă” vor beneficia de TVA redus de 5%, măsură aplicabilă pentru locuinţele sociale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite