FMI: Programele Fondului au ajutat ţările să facă faţă crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FMI: Programele Fondului au ajutat ţările să facă faţă crizei
FMI: Programele Fondului au ajutat ţările să facă faţă crizei

Fondul Monetar Internaţional (FMI) susţine că prin programele derulate a ajutat ţările emergente, mai ales pe cele din Europa de Est, să facă faţă efectelor actualei crize financiare globale, arată un raport al Fondului.

FMI a derulat programe în Armenia, Belarus, Bosnia-Herţegovina, Costa Rica, El Salvador, Georgia, Guatemala, Ungaria, Islanda, Letonia, Mongolia, Pakistan, România, Serbia şi Ucraina.

Potrivit Fondului, finanţarea acordată oferă acestor state posibilitatea de redresare după cea mai gravă criză de după 1930.

Raportul FMI mai arată că Mexic, Polonia şi Columbia s-au arătat interesate de posibilitatea de a accesa finanţare, în cazul înrăutăţirii situaţiei.

"Acest studiu ne arată că multe dintre perturbările severe caracteristice crizelor anterioare au fost până acum evitate sau reduse drastic cu ajutorul FMI. Rămân provocări serioase, mai ales legate de reluarea creşterii sustenabile în producţie şi în angajări, dar există semne încurajatoare de stabilizare", a declarat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn.

În luna martie, România a negociat un pachet de finanţare externă de aproape 20 de miliarde de euro, ce cuprinde 12,9 miliarde de euro de la FMI, 5 miliarde de euro de la UE, circa 1 miliard de euro de la Banca Mondială şi 1 miliard de euro de la alte instituţii internaţionale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite