Program special de Ziua naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care se deplasează cu metroul nu au motive să-şi facă mari probleme pe 1 decembrie, cu ocazia sărbătoririi Zilei naţionale. "Trenurile vor circula după un grafic de weekend,

Bucureştenii care se deplasează cu metroul nu au motive să-şi facă mari probleme pe 1 decembrie, cu ocazia sărbătoririi Zilei naţionale.
"Trenurile vor circula după un grafic de weekend, acelaşi care se aplică şi în cazul sărbătorilor legale", ne-a declarat Liviu şoavă, directorul general al Metrorex. Călătorii nu vor avea de aşteptat în staţii mai mult de zece minute în intervalul orar 7-22. După ora 22, perioada de aşteptare a trenurilor se va prelungi la 12-15 minute. Autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele vor circula după program normal. Cei care circulă cu maşina trebuie însă să aibă grijă ce rute aleg. La solicitarea Ministerului Apărării, municipalitatea a decis că în 1 decembrie să se închidă traficul pe mai multe artere din centrul Bucureştiului. Pe Bulevardul Kiseleff şi pe străzile adiacente, între Piaţa Presei Libere şi strada Arh. Ion Mincu, nu se va între orele 8 şi 14. Circulaţia se va desfăşura pe următoarele rute ocolitoare: B-dul Mareşal AverescuB-dul MărăşeştiPiaţa Presei Libere-Calea Dorobanţilor B-dul Aviatorilor B-dul Beijing Str. T.Caranfil B-dul Av. şerbănescu.
Băncile sunt închise pe 1 Decembrie
De Ziua Naţională, băncile vor avea toate unităţile închise. De reţinut însă pentru cei care au de rezolvat probleme care necesită deplasarea la o unitate bancară, că majoritatea băncilor vor respecta, pe data de 2 decembrie, programul normal al unei zile de sâmbătă, pentru toate unităţile deschise în mod normal în penultima zi a săptămânii. Nu trebuie însă să vă faceţi griji dacă aveţi de scos bani de la bancomate, dat fiind că reprezentanţii băncilor susţin că au luat măsuri de asigurare a necesarului de numerar pentru această perioadă. Casieriile Electrica şi la fel şi cele ale Distrigaz Sud vor fi închise pe data de 1 decembrie.
Urgenţe
De 1 decembrie, zece spitale din capitală vor asigura asistenţa medicală de urgenţă. De asemenea, Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti va avea program normal de lucru, asigurând, totodată,şi eliberarea certificatelor constatatoare de deces în întreaga Capitală.
Solicitările populaţiei vor fi preluate la numărul de urgenţă 112. Spitalele din Bucureşti sunt: Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul de Urgenţă Universitar, Spitalul de Urgenţă Sf. Pantelimon, Spitalul de Urgenţă Sf. Ioan, Spitalul de Urgenţă Bagdasar Arseni, Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arşi, Spitalul de Urgenţe Oftalmologice, Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", Spitalul de Ortopedie Foişor, Spitalul de Urgenţă Copii "M.S. Curie" şi Spitalul de Stomatologie "Prof.Dr.Dan Theodorescu" din str. Plevnei nr.19.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite