Yahoo: Profit de 142,4 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yahoo: Profit de 142,4 milioane de dolari
Yahoo: Profit de 142,4 milioane de dolari

Yahoo! Inc., deţinătorul celui de-al doilea cel mai popular motor de căutare, a anunţat marţi un profit net în creştere la 141,4 milioane dolari pentru al doilea trimestru, dar a estimat că vânzările vor scădea în trimestrul următor, din cauza reducerii bugetelor pentru publicitate, scrie Bloomberg.

Compania a înregistrat în al doilea trimestru din 2008 un profit net de 131,2 milioane dolari. Yahoo mizează acum pe vânzări între 1,45 şi 1,55 miliarde dolari, în trimestrul care a început deja.

Compania se confruntă cu o scădere drastică a cheltuielilor pentru publicitatea online şi cu o competiţie acerbă din partea Google Inc, care are cel mai popular motor de căutare.

Yahoo a încercat să îşi mărească profitul prin disponibilizări şi închiderea unora dintre paginile de internet deţinute. De asemenea, şi-a reconfigurat pagina de web, pentru a atrage mai mulţi utilizatori.

Microsoft a vrut iniţial să cumpere Yahoo! pentru 47,5 miliarde dolari, dar membrii consiliului director au refuzat oferta, din cauza preţului prea mic.

Carl Icahn, care deţine un pachet de 5,4% din acţiunile Yahoo! şi este membru al consiliului de administraţie, a sprijinit oferta ulterioară a Microsoft pentru cumpărarea activelor de publicitate ale Yahoo! pentru un miliard de dolari şi garanţii pentru încă 2,3 miliarde dolari în venituri anuale, timp de cinci ani.

Potrivit ultimelor discuţii, Microsoft ar controla motorul de căutare Yahoo!, în timp ce Yahoo! s-ar ocupa de publicitatea online pentru Microsoft, potrivit NewsIn.

Există speculaţii pe piaţă conform cărora în urma unui acord Yahoo! ar primi iniţial 3 miliarde dolari şi un procentaj important din veniturile generate de căutări.

Directorul executiv al Yahoo!, Carol Bartz, care a preluat conducerea companiei de la Jerry Yang, a confirmat în mai că cele două companii poartă discuţii pentru o colabore în domeniul motoarelor de căutare.

Bartz a declarat că Yahoo! îşi va uni forţele cu dezvoltatorul de software dacă preţul este corect, iar compania sa va avea înc ontinuare acces adecvat la datele de căutare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite