BVB: Profit la nouă luni peste aşteptări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BVB: Profit la nouă luni peste aşteptări
BVB: Profit la nouă luni peste aşteptări

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a obţinut, în primele nouă luni ale acestui an, un profit brut de 7,5 milioane de lei, în condiţiile în care rezultatul estimat pentru întreg anul era de 7,9 milioane de lei.

Cea mai mare parte a profitului a fost realizat în trimestrul al treilea, când BVB a acumulat un câştig de 3,5 milioane de lei brut. În primul semestru, Bursa a marcat restul profitului, de aproximativ patru milioane de lei. Estimările pentru tot anul 2009 se plasează la 7,9 milioane de lei, cu 35% sub nivelul anului trecut.

Preşedintele BVB, Stere Farmache, spune că profitul s-a realizat ca urmare a economiilor făcute pe parcursul anului, mai ales la capitolul cheltuieli de personal.

"În total, pe primele nouă luni am reuşit să facem o economie de puţin peste două milioane de lei, cea mai mare parte a economiilor fiind la capitolul cheltuieli cu personalul. Rezultatele se vor îmbunătăţi în ultimul trimestru al anului", a declarat Farmache.

Cu toate acestea, rezultatele Bursei sunt sub nivelul din 2008, când valoarea medie zilnică a tranzacţiilor ajungea la zece milioane de euro, faţă de aproximativ cinci milioane de euro în prezent.

Bugetul BVB pentru 2010 mai aşteaptă, din cauza incertitudinilor politice, spun reprezentanţii Bursei. Un alt motiv, însă, este şi faptul că la începutul anului următor vor fi alegeri pentru noul Consiliu de Administraţie. "Este corect ca noul Consiliu să construiască următorul buget", a precizat Farmache.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite