Profesorii strâng semnături pentru blocarea anului şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Trăim momente de criză instituţională şi morală în învăţământul românesc. Din acest moment, sistăm orice activitate de parteneriat cu guvernul şi Ministerul Educaţiei. Strângem în

"Trăim momente de criză instituţională şi morală în învăţământul românesc. Din acest moment, sistăm orice activitate de parteneriat cu guvernul şi Ministerul Educaţiei.
Strângem în continuare semnături pentru demiterea ministrului educaţiei, Mihail Hărdău. Hărdău este un ministru virtual şi ar trebui să-i oferim o coroniţă de spini pentru ceea ce nu a realizat. Vom continua referendumul de blocare a anului şcolar.
În plus, vom sesiza Uniunea Europeană privind politica salarială a Guvernului Tăriceanu", a declarat, ieri, Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. Cele patru federaţii reprezentative din învăţământ au hotărât, ieri, să îngheţe dialogul social cu reprezentanţii guvernului. Liderii de sindicat au trimis o scrisoare deschisă premierului Tăriceanu şi ministrului Hărdău, în care precizează că "orice act normativ emis în afara dialogului cu partenerii sociali este lovit de nulitate juridică şi morală şi îl vom ataca în instanţele competente naţionale şi internaţionale". Liderii de sindicat ameninţă că nu vor mai participa la comisiile tehnice de lucru, la comisiile paritare şi la comisiile de dialog social, până când reprezentanţii guvernului nu-şi vor revizui atitudinea faţă de parteneriatul social.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite