Profesorii ruşi, transformaţi în informatorii poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia regiunii Voronej, din sudul Rusiei, îi obligă pe profesori să-şi denunţe elevii presupuşi simpatizanţi sau membri ai diverselor formaţiuni de tineret considerate că ar putea

Poliţia regiunii Voronej, din sudul Rusiei, îi obligă pe profesori să-şi denunţe elevii presupuşi simpatizanţi sau membri ai diverselor formaţiuni de tineret considerate că ar putea destabiliza situaţia politică din zonă, scrie presa rusă.
Potrivit "Nezavisimaia Gazeta", directorul unei şcoli din districtul Povorinski al regiunii Voronej a primit în luna august o circulară din partea Ministerului regional de Interne prin care se cere profesorilor să informeze poliţia despre elevii prost notaţi din punct de vedere politic, pentru a combate "pericolul organizaţiilor de tineret" extremiste care provoacă în special ura interetnică. Printre elevii nesiguri figurează în special skinheads, neofasciştii din Unitatea Naţională a Rusiei (RNE), adepţii sectelor religioase, membrii Tineretului Comunist (Komsomol), homosexualii, fanii cluburilor de fotbal sau membrii mişcării liberale Rusia Deschisă, creată de ex-patronul gigantului petrolier Iukos, Mihail Hodorkovski, care execută o pedeapsă de opt ani închisoare în Siberia pentru fraudă fiscală. Circulara avertizează că cei vizaţi nu trebuie să ştie nimic despre existenţa documentului. "Dacă aceşti tineri nu au comis pentru moment nimic ilegal, ne mulţumim doar să-i înregistrăm pe listele noastre", a declarat ziarului locotenentul de poliţie Elena Edoviţkaia, de la Departamentul regional al Ministerului de Interne, confirmând astfel existenţa circularei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite