Profesorii de liceu pot preda in SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Fulbright in Romania a anuntat, recent, lansarea competitiei anuale pentru a participa la ,Fulbright Teacher Exchange Program", in anul scolar 2006-2007. Programul ofera sansa profesorilor de

Comisia Fulbright in Romania a anuntat, recent, lansarea competitiei anuale pentru a participa la ,Fulbright Teacher Exchange Program", in anul scolar 2006-2007.
Programul ofera sansa profesorilor de liceu din Romania sa schimbe, timp de un an, locul cu profesori de pe pozitii similare din Statele Unite ale Americii.
Pentru a se inscrie in concurs, dascalii romani trebuie sa indeplineasca o serie de conditii: sa aiba cetatenie romana, sa aiba diploma de licenta, sa fie posesori ai unei catedre/norme intregi intr-un liceu din Romania (clasele IX-XII), sa completeze integral formularul de aplicare, sa dovedeasca, prin sustinerea unui test TELP - Test of English Language Proficiency, cunoasterea limbii engleze (cursurile se vor tine in limba engleza atat in liceele romanesti, cat si in cele americane), sa nu fi beneficiat la un moment dat in trecut de un alt grant Fulbright. Candidatii trebuie sa predea in domenii precum: limba engleza (ca limba a doua), studii socio-umane (literatura americana, istorie, geografie etc.), stiinta (matematica, fizica etc.). Formularele de aplicare pot fi obtinute de la inspectoratele scolare din teritoriu si din Capitala, precum si direct, de la Comisia Fulbright din Bucuresti. Deadline-ul pentru predarea a trei exemplare ale formularului este 10 octombrie 2005.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite