Profesorii au copiat mai rău decât elevii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procentual, la titularizare au fost eliminaţi pentru fraudă de şase ori mai mulţi candidaţi decât la bacalaureat şi la testele naţionale

au copiat 0,02 la sută din elevii participanţi. "În Bucureşti, la concursul de ocupare a posturilor didactice au fost cinci candidaţi eliminaţi din examen pentru copiat".
"Patru au fost prinşi cu fiţuici, iar unul avea un sistem audio-video sofisticat", ne-a declarat inspectorul şcolar general, Cristian Alexandrescu. O profesoară de muzică din Timişoara a fost prinsă copiind, deşi era singura candidată pe postul scos la concurs şi avea toate şansele să reuşească pe merit. Un număr de 350 de candidaţi au plecat din sălile de examen, când au văzut cât de grele sunt subiectele. În acest an, lucrările nu se mai corectează în localităţile şi în judeţele din care provin candidaţii. Dacă anul trecut lucrările candidaţilor din Bucureşti se corectau la Bucureşti, în acest an ele se corectează la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi. Tot la Iaşi se corectează tezele de cultură civică, filosofie, istorie din judeţul Timiş, după ce anul trecut s-au corectat în Timişoara. În oraşul de pe Bega s-au corectat, anul trecut, şi tezele învăţătorilor şi educatoarelor, iar acum au fost transportate la Cluj-Napoca. La Universitatea "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca se corectează 7.072 de teze din 13 judeţe. La nivel naţional, există în total 25 de centre de corectare în universităţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite