Profesorii nu au căzut la pace cu ministerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii din Maramureş nu vor să facă niciun fel de concesie când vine vorba de drepturile lor salariale.


În urma unei întâlniri care a avut loc ieri dimineaţă la Ministerul Finanţelor Publice, reprezentanţii federaţiilor sindicale n-au reuşit să ajungă la un consens cu reprezentanţii guvernului. „Ministrul şi-a trimis consilierii să negocieze cu noi. Nu putem accepta aşa ceva”, a afirmat vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), profesorul maramureşean Liviu Marian Pop.
Ordonanţa de urgenţă a guvernului, care este de data aceasta mărul discordiei, prevede reducerea cheltuielilor în învăţământ, de anul acesta. Astfel, profesorii nu ar mai primi salarii de merit, ar primi bani de cărţi doar cei până în 35 de ani, s-ar elimina cheltuielile pentru transportul elevilor şi decontarea navetei dascălilor. În cazul judeţului Maramureş, 551 de dascăli ar riscă să rămână fără salarii de merit.

Sindicaliştii solicită o nouă întâlnire

În aceste condiţii, reprezentanţii FSLI au refuzat discutarea proiectului de ordonanţă şi, după discuţii tensionate cu reprezentanţii ministerului, au părăsit şedinţa. Sindicaliştii din educaţie au înaintat către primul ministru Emil Boc o scrisoare deschisă prin care solicită o nouă întrevedere, în cadrul căreia să discute problemele legate de finanţare. „Sperăm ca această întâlnire să aibă loc săptămâna viitoare, cât mai devreme, pentru că în condiţiile actuale stăm pe un butoi cu pulbere”, a declarat Liviu Marian Pop.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite