Profesionalismul procurorului-şef Doru Ţuluş, din nou în atenţia CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia pentru procurori a CSM a transmis spre analiză Comisiei de evaluare a activităţii profesionale a procurorilor o notă pentru a analiza competenţa profesională a procurorului-şef din

Secţia pentru procurori a CSM a transmis spre analiză Comisiei de evaluare a activităţii profesionale a procurorilor o notă pentru a analiza competenţa profesională a procurorului-şef din cadrul DNA, Doru Ţuluş.

De altfel, este pentru a doua oară când CSM analizează anumite aspecte din activitatea lui Ţuluş.

Deşi prima dată inspectorii Consiliului au constatat o serie de abuzuri şi ilegalităţi legate de activitatea procurorului-şef Doru Ţuluş, Secţia pentru procurori a avizat negativ cererea de revocare din funcţie a acestuia formulată de ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu.

Acum, Secţia pentru procurori revine cu o nouă notă critică la adresa lui Ţuluş. CSM a fost sesizat în iunie de vicepreşedintele Senatului, Norica Nicolai, şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, care au reclamat exercitarea necorespunzătoare a atribuţiilor profesionale de către procurorul-şef Doru Ţuluş.

Norica Nicolai a arătat că prin informaţiile şi documentele solicitate Senatului prin Adresa nr. 803 din 28 mai 2007, Ţuluş ar fi încălcat prevederile constituţionale şi principiile statului de drept.

Concret, prin acea adresă, Doru Ţuluş ar fi solicitat secretarului general al Senatului să comunice dacă senatorul Verestoy Attila a participat la şedinţa din data de 28 martie 2006 în care s-a aprobat de către Senat Ordonanţa Guvernului nr. 41/2005 şi să înainteze o copie certificată a procesului-verbal al dezbaterilor ce au avut loc în respectiva şedinţă.

Procurorul-şef, acuzat că nu cunoaşte legile

CSM a mai subliniat că prin solicitarea unor informaţii de la Senat despre activităţi dezbătute în Camera Deputaţilor, procurorul-şef Doru Ţuluş a demonstrat că nu cunoaşte "dispoziţii legale referitoare la organizarea şi funcţionarea celor două Camere ale parlamentului". CSM arată că Ţuluş nu avea de ce să solicite acele informaţii Senatului sau Camerei Deputaţilor, el putând avea răspunsul printr-o simplă consultare a "Monitorului Oficial", sau a site-urilor instituţiilor.

Mai mult, reprezentanţii CSM au ajuns la concluzia că solicitarea cu privire la participarea senatorului Verestoy Attila la dezbaterile finale în care se aprobase proiectul de lege privind adoptarea Ordonanţei Guvernului nr. 41/2005, cerere urmată de înaintarea procesului-verbal "a fost de natură să producă temerea că oamenii politici ar putea fi urmăriţi pentru voturile sau opiniile publice exprimate în exercitarea mandatului". DNA a respins toate aceste acuzaţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite