Produsele de asigurare pentru copii, tot mai căutate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile de asigurări anticipează dorinţa părinţilor de a-şi proteja copiii şi când nu vor mai fi în putere şi lansează noi produse de protecţie. În fiecare an, societăţile

Companiile de asigurări anticipează dorinţa părinţilor de a-şi proteja copiii şi când nu vor mai fi în putere şi lansează noi produse de protecţie.

În fiecare an, societăţile de profil relansează produsele de asigurare pentru copii prin "îmbrăcarea" lor în noi denumiri şi prin promovarea de noi elemente. După lansările unor astfel de produse de către ING şi Allianz, compania britanică Aviva, prezentă şi pe piaţa pensiilor, a adus ieri în atenţia părinţilor produsul "Bursa de studii Aviva".

Societatea plăteşte în caz de deces

Planul financiar pentru copii propune practic părinţilor să economisească pe o perioadă de cel puţin cinci ani, o sumă minimă de 1.000 lei/an, pentru a asigura, la vârsta de 18 ani a copilului, un ajutor în bani. Acesta poate fi folosit pentru studii sau pentru orice alte nevoi din acea perioadă, iar banii pot fi luaţi într-o singură tranşă sau eşalonat, vreme de cinci ani.

Importanţa unui astfel de produs, comparativ cu o investiţie într-un depozit bancar, este conferită de faptul că dacă părintelui - titular de poliţă - i se întâmplă ceva, societatea suportă plata primelor până la majoratul copilului.

Un exemplu de calcul al Bursei de Studii Aviva arată că, la o contribuţie de 1.104 lei/lună, timp de 16 ani, copilul va beneficia de o sumă în valoare de aproximativ 21.300 lei sau de sume eşalonate anuale de 4.260 lei pe o perioadă de cinci ani. În acest exemplu, randamentul estimat a fost de 7-8% anual.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite