Producţie de vin mai mare cu 10%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producţie de vin mai mare cu 10%
Producţie de vin mai mare cu 10%

Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) estimează pentru 2009 o producţie de vinuri cu Denumire de Origine Controlată (DOC) de 480.000 de hectolitri, cu 10% mai mult faţă de anul trecut, datorită condiţiilor meteorologice favorabile.

Exportul în primele cinci luni din acest an a fost de 5.600 de hectolitri de vin DOC, cu 8% mai puţin decât în perioada similară a anului trecut.

De asemenea, valoarea exporturilor a fost de 745.000 de euro, cu 25% mai puţin faţă de valoarea totală din aceeaşi perioadă a anului trecut. Principalele ţări în care s-a realizat exportul au fost Danemarca, Italia, Spania şi China.

De asemenea, cantitatea de vin DOC importată în perioada analizată a fost de 3.500 de hectolitri, cu o valoare de 1,05 milioane de euro, în scădere drastică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au importat 10.900 hectolitri (1,93 milioane de euro).

 Scăderea exporturilor, dar şi a importurilor de vin, este cauzată de restrângerea cererii, atât pe piaţa locală, dar cât şi internaţională. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite