Producţia de termopane s-a prăbuşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producţia  de termopane s-a prăbuşit
Producţia de termopane s-a prăbuşit

Piaţa tâmplăriei termoizolante a scăzut în acest an, valoric, cu 40-45%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008, iar în primul semestru oferta a depăşit cererea.

Preşedintele Patronatului Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă (PPTT), Valentin Petrescu, a afirmat că numărul companiilor de profil s-a redus cu 15% în acest an, de la aproape 6.000 în 2008, prin falimente sau închiderea temporară a activităţii. „Reducerea activităţii firmelor a antrenat o scădere a personalului cu 20%“, a spus Petrescu.

El a adăugat că nu se aşteaptă la o îmbunătăţire a situaţiei în perioada următoare. „Sperăm ca la sfârşitul anului dezastrul să fie cât mai mic“, a spus Petrescu. El a subliniat că firmele de profil nu sunt mulţumite de programul de reabilitare termică a clădirilor şi că autorităţile derulează deficitar proiectul.

Potrivit patronatului, piaţa de tâmplărie termoizolantă a scăzut anul trecut cu 10%, de la peste un miliard de euro în 2007, pe fondul efectelor crizei apărute în ultima parte a anului 2008.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite