Producţia industrială va scădea cu 9%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producţia industrială va scădea cu 9%
Producţia industrială va scădea cu 9%

Ultima anchetă de conjunctură realizată de Comisia Naţională de Prognoză (CNP) arată că producţia industrială va stagna în trimestrul trei comparativ cu perioada aprilie - iunie, astfel

Ultima anchetă de conjunctură realizată de Comisia Naţională de Prognoză (CNP) arată că producţia industrială va stagna în trimestrul trei comparativ cu perioada aprilie - iunie, astfel că, după primele nouă luni ale anului, scăderea anuală va fi de 9%.

„Cuantificarea răspunsurilor agenţilor economici a indicat, în cazul producţiei industriale, menţinerea nivelului acesteia la nivelul trimestrului doi în perioada iulie - septembrie, care urmează după o creştere importantă în trimestrul al doilea faţă de trimestrul anterior“, se arată în sondaj.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, producţia industrială va înregistra o scădere de 5,3% în trimestrul trei. Potrivit CNP, evoluţiile ramurilor industriale pot fi împărţite în mai multe categorii.

În prima sunt cele care recuperează din scăderea producţiei din prima parte a anului, respectiv industria alimentară, unde este aşteptat chiar un plus faţă de primele nouă luni ale anului anterior, fabricarea produselor din prelucrarea ţiţeiului şi fabricarea autovehiculelor de transport rutier.

A doua categorie include prelucrarea lemnului, tipărirea şi reproducerea pe suporţi a înregistrărilor şi fabricarea echipamentelor electrice.

Sectoarele grele ies mai târziu din criză

Ultima categorie este cea a sectoarelor care nu reuşesc să depăşească efectele crizei, respectiv metalurgie, chimie, industria uşoară şi chiar industria altor produse din minerale nemetalice (materiale de construcţii), precum şi industria mobilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite