Producatorii de oua si pasari au dublat filtrele si concentratia de insecticid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amenintati de gripa aviara, producatorii de oua si de carne de pui au inasprit masurile de securitate. La Avicola Buftea, una dintre fermele Toneli, care produce un milion de oua zilnic, orice vehicul

Amenintati de gripa aviara, producatorii de oua si de carne de pui au inasprit masurile de securitate. La Avicola Buftea, una dintre fermele Toneli, care produce un milion de oua zilnic, orice vehicul este intampinat de un angajat echipat ca pentru un exercitiu de alarma chimica. Alin Hebean, director executiv la Toneli, spune ca de saptamana trecuta a dublat concentratia de dezinfectant si toate filtrele de securitate. Oricine intra in complex paseste intai printr-un burete impregnat cu insecticid. Daca e vizitator - desi numarul acestora s-a redus drastic -, primeste halat si cipici albastri de unica folosinta. Desi folosesc aceleasi dezinfectante ca pana acum, producatorii au iesit cu etichete noi, pe care scrie "activ pe virusul gripei aviare". Cat priveste vanzarile de oua, acestea n-au scazut, iar stocurile sunt zero. Virusul gripei aviare nu poate fi prezent daca gaina e bolnava decat in coaja, nicidecum in continut, explica specialistii. La Avicola Crevedia, producator de carne de pui si exportator agreat pe piata europeana, exista un program de biosecuritate care monitorizeaza toate pasarile, mijloacele de transport si personalul. Filtrele rutiere au fost dublate, in fermele cu pasari nu intra decat aerul, fara germeni, furajele sunt in buncare inchise.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite