Procurorul-aplaudac Danila Suciu a fost usor deranjat pentru... "management defectuos"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incalcarea articolului 110 din Legea de organizare judecatoreasca, precum si a normelor din Codul deontologic al procurorului de catre procurorul-aplaudac Danila Suciu a ramas nesanctionata.

Incalcarea articolului 110 din Legea de organizare judecatoreasca, precum si a normelor din Codul deontologic al procurorului de catre procurorul-aplaudac Danila Suciu a ramas nesanctionata. Procurorul general in functie al Parchetului Curtii de Apel, Danila Suciu, a participat "activ", aplaudand si fluturand stegulete electorale, la lansarea candidaturii lui Ioan Rus la Primaria Clujului. Sesizandu-se ca ar putea fi vorba despre incalcarea unui principiu de baza al magistraturii romanesti, ministrul Justitiei, Cristian Diaconescu, a cerut imediat declansarea unei anchete administrative, promitand sanctiuni in consecinta. Ministerul Public si Consiliul Superior al Magistraturii au anuntat atunci demararea propriilor verificari, aratand ca sanctiunea poate merge de la avertisment pana la excluderea din magistratura. Danila Suciu a fost demis in urma cu mai putin de o luna de zile, autoritatile lasand la vremea respectiva impresia ca aceasta este pedeapsa pentru manifestarea publica a optiunii sale politice. In realitate, lucrurile stau cu totul altfel, astazi Danila Suciu fiind procuror inspector in cadrul aceluiasi Parchet, functie ocupata inainte de a fi facut procuror general. Impotriva lui nu a fost promovata vreo actiune disciplinara, pentru ca "in lege scrie ca este interzis, dar nu scrie si ce sanctiune aplici", dupa cum ne-a declarat ieri procurorul general adjunct al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie, Gabriela Ghita. Aflam ca, de fapt, demiterea din functia de procuror general s-a facut pentru "management defectuos", aplauzele oferite candidatului PSD fiind doar o manifestare a preaplinului sufletesc. Secretarul general al CSM Dan Lupascu a contrazis ieri opinia procurorilor Ministerului Public. Astfel, magistratul a atras atentia ca Legea de organizare judecatoreasca nu este Codul penal, unde fiecare abatere are prevazuta expres pedeapsa. "Chiar daca sanctiunea lipseste, nu inseamna ca dispozitia este lipsita de eficienta. Sanctiunea este cea disciplinara, titularul actiunii fiind procurorul general", ne-a declarat Dan Lupascu. Pana in prezent insa, CSM nu a fost sesizat.
Ultima ora
Magistratii au primit interdictie ferma sa se amestece in politica
In plin scandal legat de "sanctionarea" procurorului Danila Suciu, deputatii au stabilit, prin adoptarea raportului de mediere la Legea Statutului magistratilor, ca magistratii nu pot sa faca parte din partide sau formatiuni politice si nici nu pot desfasura activitati cu caracter politic. Mai mult, magistratii trebuie sa se abtina si de la exprimarea sau manifestarea propriilor convingeri politice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite