„Procurorul alimentelor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că de profesie este procuror, Ioan Pop Blaga a scris patru cărţi despre alimentaţia sănătoasă. Un magistrat din Oradea este pasionat de nutriţie. După ani de studiu al domeniului, acesta a dezvoltat diete proprii bazate pe regimul disociat.

Unii medici se luptă să le scadă glicemia pacienţilor bolnavi de diabet, tratându-i ani de zile cu insulină. Ioan Pop Blaga, procuror de profesie, fără nicio diplomă în domeniul medical, reuşeşte  să însănătoşească oamenii printr-o metodă mult mai puţin complicată.

Este vorba despre alimentaţia bio-chimică medicală sau, regimul alimentar disociat. „Am aranjat toate alimentele în grupe esenţiale - carne, grăsimi, brânzeturi, cereale, legume şi fructe. Carnea nu se consumă împreună cu grăsimile, pâinea, orezul ori cartofii, pentru că aceste combinaţii duc, în cele din urmă, la diabet“, spune Ioan Pop Blaga.

Vrea să combată cancerul

Deşi s-a născut şi a făcut facultatea de drept la Cluj, Ioan Pop Blaga profesează la Oradea. Până acum, magistratul a publicat patru cărţi pe probleme de alimentaţie, lucrând în prezent la un studiu cu privire la prevenirea şi combaterea cancerului, prin respectarea unor reguli simple de alimentaţie.

„Nu am pretenţia că lucrările mele sunt tratate de medicină. Sunt culegeri de date de alimentaţie bio-chimică menite a-i ajuta pe cei care vor să trăiască sănătos”, spune procurorul.

Mâncarea, motiv de divorţ

În urma studiilor şi a experienţei acumulate în domeniul legii, acesta a ajuns la concluzia că există o legătură strânsă între ceea ce mâncăm şi felul în care ne comportăm. „O alimentaţie extrem de acidă stă la baza comportamentului violent. Dacă suntem atenţi observăm că zahărul, carnea, grăsimile şi pâinea, toate sunt de fapt acizi. Excesul de carne poate duce la violenţă, la ucideri, tâlhării, violuri sau certuri în familie, de unde şi divorţurile”, spune nutriţionistul.

Soţiile, medici de bucătărie

Prin cărţile publicate acesta îşi doreşte să transforme soţiile, din bucătărese în medici de bucătărie. „Soţiile, sau persoanele care gătesc pentru întreaga familie, trebuie să-şi asume responsabilitatea, fiindcă prin ceea ce le oferă membrilor familiei îi pot îmbolnăvi sau însănătoşi”, spune Ioan Pop Blaga.

Autodidact în ale nutriţiei, procurorul a studiat peste treizeci de cărţi de profil. Nu regretă că nu a făcut medicina sau bio-chimia, considerând că lumea medicală înseamnă, astăzi, o afacere a medicamentelor şi a operaţiilor chirur gicale excesiv de scumpe. 

Nu a avut probleme de sănătate

„Nu am luat nici trei tablete în cei 18 ani de când studiez aceste aspecte. Nici eu, nici familia mea”, a precizat Ioan. Dietele pe care le recomadă au fost urmate chiar şi de medici. „Este vorba despre doctorul Petru Crişan, de la Spitalul de Copii, care, fiind bolnav de diabet, şi-a scăzut glicemia de la 360 la 100, în decursul a şase săptămâni cu regul prescris de mine”, a mai spus orădeanul.

Profil

Profesie: Procuror.
Vârsta: 50
Studii: Facultatea de Drept, Cluj Napoca, absolvită în 1984.
Familie: Căsătorit, doi copii.

Ce-i place

Iubeşte cultura. Îi plac filmele istorice, documentarele şi emisiunile de pe Discovery. Îl atrag romanele secolului al XVIII-lea, cele cu aristocraţi şi muşchetari. Poezia îi place din ambele perspective, şi cea de cititor, şi cea de poet.

Ce nu-i place

Nu suportă excesele. Spune că ciocolata se poate mânca, însă cu pătrăţelul. Ideea concursurilor de genul „cel mai mare tort din lume” sau „cine mănâncă cel mai repede” îl deranjează. Nu îi place fotbalul şi importanţa care i se acordă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite