Procurorul Stoica îl contrazice pe ministrul Hărdău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul Viorica Stoica, mama elevului de la Liceul "Dante Alighieri" pe care ministrul Hărdău a încercat să-l salveze de la corigenţă, a declarat, ieri, pentru Adevărul că nu s-a întâlnit

Procurorul Viorica Stoica, mama elevului de la Liceul "Dante Alighieri" pe care ministrul Hărdău a încercat să-l salveze de la corigenţă, a declarat, ieri, pentru Adevărul că nu s-a întâlnit niciodată cu ministrul educaţiei. Stoica susţine că a făcut doar o simplă cerere pentru a fi reexaminat fiul, ca să-l poată transfera la alt liceu. Imediat după izbucnirea scandalului, ministrul Hărdău a susţinut, însă, că procurorul a fost în audienţă la el.
"Fiul meu are probleme de sănătate, iar directorul liceului şi-a făcut notorietate pe seama unui copil la pubertate. Dacă se aruncă în faţa trenului, cine plăteşte?", ne-a precizat procurorul Stoica, detaşat din luna februarie de la Parchetul General la Cancelaria primului-ministru. Directorul liceului, Crăciun Năstase, a acuzat în urmă cu trei zile că ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, şi inspectorul şcolar general al Capitalei, Cristian Alexandrescu, au făcut presiuni asupra sa pentru a rezolva în mod favorabil situaţia şcolară a elevului Del-Cet Andrei, din clasa a IX-a B, corigent la mai multe materii. Procurorul Stoica spune că situaţia fiului său nu are nicio legătură cu schimbarea directorului şi nu înţelege de ce se vorbeşte despre faptul că a intervenit pentru fiul său, atât timp cât situaţia nu a fost rezolvată în mod favorabil. Ieri, 18 profesori de la Liceul Teoretic "Dante Alighieri" s-au postat în faţa Ministerului Educaţiei, solicitând o întâlnire cu ministrul Hărdău. Ei au depus un memoriu la cabinetul acestuia pentru soluţionarea situaţiei. "Nu acceptăm numirea doamnei Maria Dan în funcţia de director interimar. Una e să vină un profesor cu examen, alta e să vină o persoană impusă de la o şcoală de nota 5. Dacă lucrurile nu se schimbă, eu refuz să intru la ore", a precizat profesoara de limba română Mihaela Mihai.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite