Procurorul Nastasiu, "retrogradat" de Hayssam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Nastasiu, procuror DIICOT, se va reîntoarce la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, fiind revocat din funcţie pe motive disciplinare. El a uimit o ţară întreagă în aprilie

Ciprian Nastasiu, procuror DIICOT, se va reîntoarce la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, fiind revocat din funcţie pe motive disciplinare.

El a uimit o ţară întreagă în aprilie 2006, când a cerut personal eliberarea teroristului Omar Hayssam pe motive medicale. În urma acestei scandaloase decizii, Nastasiu a fost sancţionat de CSM prin diminuarea salariului cu 15 procente pe o perioadă de trei luni.

Motive disciplinare

Magistratul a încercat să scape de "pedeapsă" în instanţă, dar contestaţia i-a fost respinsă. În aceste condiţii, Ciprian Nastasiu nu mai îndeplinea condiţiile morale necesare unui procuror DIICOT - care, conform regulamentelor, nu trebuie să aibă sancţiuni în CV!

Astfel că procurorul general Laura Codruţa Kovesi a dispus revocarea sa din funcţie pe motive disciplinare, iar CSM a avizat pozitiv solicitarea. Conform legii, procurorul Nastasiu va fi nevoit să se întoarcă la parchetul de unde a fost detaşat la DIICOT, respectiv Parchetul Curţii de Apel Timişoara.

Reamintim că, după eliberarea din închisoare, Omar Hayssam a dispărut din România, declanşând un adevărat "cutremur" soldat cu demisia şefilor serviciilor secrete şi a procurorului general. Nastasiu a fost şi el demis, la vremea respectivă, din funcţia de adjunct al DIICOT, ulterior fiind sancţionat disciplinar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite