Procurorul Ion Diaconescu a mai arestat un tanar nevinovat, pe langa deja celebrul Tundrea - au stabilit judecatorii craioveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arestat preventiv pentru omor, tanarul gorjean Madalin Ion Tomulescu a petrecut doi ani si noua luni in spatele gratiilor, desi era nevinovat, au decis zilele trecute judecatorii Curtii de Apel

Arestat preventiv pentru omor, tanarul gorjean Madalin Ion Tomulescu a petrecut doi ani si noua luni in spatele gratiilor, desi era nevinovat, au decis zilele trecute judecatorii Curtii de Apel Craiova. Originar din satul Tamasesti, comuna Balesti, Tomulescu a fost arestat in martie 2002 de catre procurorul Ion Diaconescu, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj. Adica acelasi procuror care a dispus arestarea preventiva a deja celebrului Tundrea, eliberat si el de judecatori, din aceleasi considerente. Singura proba concludenta impotriva lui Tomulescu a fost o recunoastere a crimei, imprimata pe caseta video, despre care acuzatul sustine, insa, ca ar fi facut-o deoarece nu ar mai fi putut suporta bataile administrate de politisti si procurorul Diaconescu. Anchetatorul a mai strans declaratii ale unor martori care sustin ca l-au vazut pe Tomulescu in ziua si prin zona comiterii crimei, dar nici unul dintre ei nu a asistat, insa, la producerea incidentului, astfel ca instanta a apreciat ca respectivele marturii nu sunt concludente. Acuzatul a mai fost supus unui test poligraf, insa rezultatele au fost "confuze" si "ambigui", mai ales ca Madalin Tomulescu are un coeficient de inteligenta extrem de scazut, ceea ce face din proba in cauza una discutabila. In baza acestor indicii, procurorul Diaconescu a concluzionat ca Madalin Tomulescu l-a omorat, prin repetate lovituri de topor, pe ciobanul Gheorghe Nasaramba. Crima a avut loc pe o tarla cu grau din apropierea satului Tamasesti, iar ghinionul lui Tomulescu a fost acela ca se certase, anterior, cu ciobanul, pe motiv ca acesta ar fi intrat cu oile, la pascut, in tarlaua cu grau.
Erori de procuror
Procurorul Ion Diaconescu a omis sa cerceteze in amanunt toate indiciile si probele gasite la fata locului - sustin specialistii, dar si aparatorii acuzatului. Asa se face ca nici macar mobilul crimei nu a fost stabilit cu exactitate, emitandu-se ba ipoteza jafului, caci de la cioban a disparut o suma infima de bani, ba a razbunarii, pornindu-se de la cearta dintre victima si asa-zisul autor. Pe deasupra, alti suspecti, printre care cativa rudari din localitate, dar si patronul ciobanului ucis, Alin Juji, care, de asemenea, se certasera recent cu victima, nu au fost niciodata verificati in amanunt. Culmea, Alin Juji, devenit, intre timp, principalul suspect, a fost audiat ca martor al acuzarii. Pe deasupra, asupra victimei a fost descoperita o penseta ce nu a fost niciodata amprentata, iar langa cadavru patru mucuri de tigara care nu au mai putut fi analizate deoarece au fost deteriorate in timpul cercetarilor. Pe hainele acuzatului nu s-a gasit nici strop de sange, amanunt extrem de bizar in conditiile in care autorul a lovit victima cu toporul de la foarte mica distanta. In fine, nici macar arma crimei nu a putut fi niciodata depistata si analizata de catre anchetatorii condusi de procurorul Ion Diaconescu.
Cheia rezolvarii cazului: un homosexual
Anchetatorii nu au luat niciodata in discutie faptul ca victima a fost descoperita cu slitul deschis. Amanuntul trebuia avut in vedere - sustin aparatorii lui Tomulescu - deoarece mai tot satul ii banuia pe ciobanul mort si pe patronul acestuia, Alin Juji, ca ar fi intretinut raporturi sexuale. Mai mult, oamenii spun ca un alt cioban angajat de Juji si-a dat demisia pe motiv ca patronul i-ar fi solicitat sa intretina relatii homosexuale cu el. Scandalul a ajuns la urechile intregului sat, mai putin la cele ale anchetatorilor din echipa lui Ion Diaconescu. Asa se face ca necropsia efectuata nu pomeneste nimic despre posibile relatii homosexuale intretinute, inainte de deces, de victima.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite