Procurorul lui Hayssam, verificat de un inspector CSM controversat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetările preliminare pe numele lui Ciprian Nastasiu - procurorul care a cerut revocarea mandatului de arestare pe numele lui Omar Hayssam -, care urmează să fie făcute de CSM, ar putea sta sub

Cercetările preliminare pe numele lui Ciprian Nastasiu - procurorul care a cerut revocarea mandatului de arestare pe numele lui Omar Hayssam -, care urmează să fie făcute de CSM, ar putea sta sub semnul îndoielii dacă ar fi să dăm crezare unor "săgeţi" lansate chiar de preşedintele Traian Băsescu.
În aprilie, anul trecut, Băsescu a lansat acuzaţii grave la adresa procurorilor Parchetului Naţional Anticorupţie. "Unii dintre procurorii anticorupţie îi informează pe cei cercetaţi în dosarele instrumentate de ei să nu se prezinte la audieri pentru că urmează să fie arestaţi", preciza Băsescu, cerându-i totodată fostului şef al PNA, Ioan Amarie, să facă o selecţie a procurorilor. După câteva zile, fostul procuror general, Ilie Botoş, confirma că are în lucru o anchetă privind favorizarea infractorului de către un procuror de la PNA. Preşedintele şi fostul procuror general vorbeau despre eventualitatea informării lui Dumitru Sechelariu despre ancheta de corupţie, în care era implicat, chiar de către procurorul de caz, Adrian Vartires. În prezent, Vartires este inspector la CSM şi ar putea face parte chiar dintre cei care trebuie să dea un verdict în ancheta administrativă deschisă pe numele anchetatorului lui Hayssam, iar în cazul în care se consideră că există indicii de săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului de către Nastasiu, ar urma să fie sesizat Parchetul. Acelaşi Parchet care anul trecut a fost sesizat de PNA că Vartires l-ar fi anunţat pe Sechelariu să nu se prezinte la audieri, întrucât ar urma să fie arestat. Ancheta în cazul Vartires-Sechelariu a rămas fără vreun răspuns.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite