Procurorul lui Hayssam, suspect că l-ar fi favorizat pe pesedistul Medinţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul Ciprian Nastasiu, venit în Capitală cu doar doi ani în urmă, de la Timişoara, a reuşit să dea naştere unui scandal fără precedent, creat de dispariţia lui Omar Hayssam.

Procurorul Ciprian Nastasiu, venit în Capitală cu doar doi ani în urmă, de la Timişoara, a reuşit să dea naştere unui scandal fără precedent, creat de dispariţia lui Omar Hayssam.
Săptămâna trecută, exact în ziua în care procurorul general Ilie Botoş îşi anunţase demisia pe fondul fugii sirianului, adjunctul său, Gabriela Ghiţă, declara că Parchetul nu mai avea nicio responsabilitate faţă de inculpatul Hayssam odată cu trimiterea lui în judecată. După numai câteva zile, fostul şef al DGIPI, Virgil Ardelean, făcea o declaraţie-şoc: direcţia pe care a coordonat-o a trimis la Parchet două informări, în lunile mai şi iunie, în care se arăta că Omar Hayssam are gânduri să o şteargă din ţară. Primirea informărilor a fost confirmată atât de fostul procuror general Ilie Botoş, cât şi de fostul şef al DIICOT, Daniel ţicău. Nimeni nu ştie însă ce a făcut Nastasiu cu informările DGIPI şi de ce nu a cerut monitorizarea lui Omar Hayssam. Mai mult, Nastasiu nici măcar nu şi-a prezentat demisia din postul în care fusese numit adjunct al DIICOT, ci a aşteptat să fie demis. De altfel, Ciprian Nastasiu nu este pentru prima dată implicat într-un astfel de scandal. Numele lui a fost legat de cazul de corupţie al fostului pesedist Gheorghe Medinţu, existând, în 2003, date informative că Nastasiu l-ar fi protejat pe acesta. Mai mult, la vremea respectivă, aceste date au fost cunoscute de conducerea Parchetului General, însă verificările au rămas în coadă de peşte, iar Nastasiu a ajuns la conducerea uneia dintre cele mai importante structuri ale Parchetului General. Cazul Nastasiu nu este unul izolat în mandatul lui Ilie Botoş. Demisia fostului procuror general, survenită zilele trecute, s-a datorat mai puţin unei culpe directe, cât mai degrabă faptului că acesta a oferit credit unor procurori asupra cărora planau, la vremea învestirii lor, grave suspiciuni de natură profesională.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite