Procurorul lui Hayssam, casa înapoi la RAAPPS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nastasiu a avut un contract de închiriere pe un an, care a expirat în august 2006 Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat cere judecătorilor evacuarea din

Nastasiu a avut un contract de închiriere pe un an, care a expirat în august 2006

Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat cere judecătorilor evacuarea din locuinţa de serviciu a procurorului DIICOT, Ciprian Nastasiu, şi plata cheltuielilor de judecată.

Este a doua oară când RAAPPS solicită evacuarea magistratului. Prima cerere a fost respinsă deoarece regia nu a plătit taxa de timbru aferentă. Potrivit cererii de chemare în judecată, Nastasiu a avut un contract de închiriere pe un an de zile, care a expirat în luna august 2006. Pentru apartamentul de 63 mp, patru camere, plus dependinţe de 56 mp, situat în strada Paris, procurorul plătea o chirie de 58,06 RON.

În reclamaţie se arată că Nastasiu şi-a pierdut calitatea de procuror-şef adjunct al DIICOT, în baza căruia i s-a dat locuinţa, Ciprian Nastasiu a fost demis din funcţia de adjunct al DIICOT imediat după ce s-a constatat dispariţia lui Omar Hayssam, pentru care magistratul mersese special în instanţă să ceară eliberarea pe motive medicale.

Magistratul cere prelungirea convenţiei

Procurorul Ciprian Nastasiu a depus la dosar, la ultimul termen - din luna martie -, o cerere reconvenţională în care solicită prelungirea convenţiei de cazare cu încă un an.

El susţine că, în iulie 2006, a făcut o cerere similară şi la RAAPPS, prin care solicita prelungirea, dar i-a fost respinsă. "Atribuirea locuinţei de serviciu s-a făcut ca urmare a numirii mele în funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT de pe lângă PICCJ şi în considerentul faptului că nu deţin nicio locuinţă în municipiul Bucureşti", susţine Ciprian Nastasiu.

El evită să reamintească judecătorilor că a fost eliberat din funcţia pe care o deţinea în Parchet. "Atât timp cât nu am fost eliberat din funcţia în considerentul căreia mi s-a eliberat locuinţa de serviciu, reclamanta este obligată conform OG 19/2002 să-mi prelungească contractul de închiriere", susţine Nastasiu.

El a mai ridicat şi o problemă de procedură, potrivit căreia RAAPPS dacă nu mai voia prelungirea contractului ar fi trebuit să-l înştiinţeze după 60 de zile de la eliberarea din funcţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite