Procurorii statului New York au decis renunţarea la acuzaţiile împotriva lui Dominique Strauss-Kahn. Care crezi că va fi viitorul lui DSK?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dominique Strauss-Kahn este aproape liber. Procurorii statului New York au decis renunţarea la acuzaţiile împotriva acestuia, în urma dezvăluirilor care au afectat credibilitatea lui Nafissatou Diallo, camerista care l-a acuzat pe fostul director FMI de viol şi abuz de natură sexual. Judecătorul va lua hotărârea finală la 18:30 ora României, returnându-i acuzatului paşaportul şi libertatea.

Recomandarea procurorilor este univocă, precizând că „probele arată că acuzatul a întreţinut relaţii sexuale cu presupusa victimă, dar nu stabileşte dincolo de orice dubiu faptul că acestea au fost forţate”, concluzionând că, pe baza acestora, este imposibil să convingă un juriu de vinovăţia acuzatului.Problemele de credibilitate ale lui Diallo şi ale acuzaţiilor acesteia au constituit principala pricină cu care s-ar fi confruntat procurorii: „La aproape fiecare interviu individual [...] ea nu a fost sinceră în chestiuni majore sau minore.” Concluziile lor corespund cu cele ale apărării lui DSK, care, deşi zgârcită în declaraţii de la începerea cazului, au susţinut în permanenţă că „nu există nicio probă care să indice o constrângere forţată.”

Click aici şi spune şi tu care crezi că va fi viitorul lui DSK?


Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite