Procurorii vor să-i viziteze pe Dana şi Adrian Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Năstase a acuzat că procurorii se comportă de parcă ar fi avocaţii lui Sergiu Sechelariu, reafirmând că această anchetă este doar "o comandă politică". El nu înţelege de ce există

Năstase a acuzat că procurorii se comportă de parcă ar fi avocaţii lui Sergiu Sechelariu, reafirmând că această anchetă este doar "o comandă politică". El nu înţelege de ce există atâtea suspiciuni în condiţiile în care pe rol este un proces civil care va trebui să stabilească dacă Sechelariu - prin firma sa de construcţii - a fost păgubit la ridicarea vilei din Zambaccian. Dana şi Adrian Năstase l-au acţionat în judecată pe Sergiu Sechelariu, cerând despăgubiri de peste 8 miliarde de lei, întrucât ar fi făcut de mântuială lucrările la vila din Zambaccian.
În plus, Năstase a anunţat că procurorii vor să facă o nouă expertiză a imobilului din Zambaccian pentru a stabili cu precizie valoarea termopanelor. Avocatul familiei Năstase a explicat însă că, în opinia sa, DNA încearcă, în acest mod, să facă o percheziţie mascată în imobilul soţilor Dana şi Adrian Năstase. DNA a încercat, imediat după începerea urmăririi penale pe numele fostului premier, să facă o percheziţie în apartamentul acestuia din strada Zambaccian, însă nu a primit girul parlamentarilor, aşa cum prevede legea în cazul unor astfel de acţiuni la un demnitar. Adrian Năstase crede că DNA lucrează numai pentru el, în disperarea de a arăta că lupta anticorupţie funcţionează. "Este o hărţuire, care are ca scop să-mi afecteze credibilitatea, să nu mai vorbesc despre altceva şi să fiu ocupat numai cu această situaţie", a mai adăugat Năstase.
Dosarul "Flota", dispărut în ceaţă
"Nu mai există dosarul
Flota
, a dispărut în ceaţă până la urmă, au rămas numai termopanele mele şi, în mod evident, sistemul ticăloşit, în rest toate celelalte au dispărut", a explicat Năstase. "Toată vina pentru ce se întâmplă îi aparţine lui Băsescu", a conchis deputatul PSD.
Dana Năstase, acuzată în acelaşi dosar de complicitate la luare de mită, a declarat la ieşirea de la DNA că din expertiza contabilă efectuată la cererea procurorilor anticorupţie reiese faptul că apartamentul din Zambaccian a costat mai mult decât s-a plătit pentru el.
"Trebuie să ajung acasă şi să vorbesc cu soţul meu. Ei spun că au expertiză contabilă şi apartamentul costă mai mult. Dacă geamurile au fost mită, şi alte lucruri, atunci noi pentru ce am plătit 200.000 de euro?", s-a întrebat Dana Năstase imediat după întâlnirea cu procurorii anticorupţie. Procurorii DNA au conexat dosarele "Zambaccian" şi "Eurografica", urmând ca fostul premier Adrian Năstase să fie trimis în judecată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite