Procurorii i-au trimis un nou dosar lui "Guru" Bivolaru, în Suedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Gregorian Bivolaru şi a altor 20 de persoane din conducerea MISA. Cele opt acuzaţii sunt iniţiere, constituire ori aderare sau sprijinire a

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Gregorian Bivolaru şi a altor 20 de persoane din conducerea MISA. Cele opt acuzaţii sunt iniţiere, constituire ori aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, propagandă naţionalist-şovină, promovarea ideologiei fasciste prin propagandă, instigare la ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, este azilant politic în Suedia, iar procurorilor le-au trebuit doi ani de zile pentru a-i aduce la cunoştinţă acuzaţiile. Din acest motiv, un serviciu de curierat rapid a fost solicitat să treacă la afişarea citaţiei la sediul unităţii de Parchet din localitatea Karlskrona - Suedia. Bivolaru este acuzat că, în perioada decembrie 2001-martie 2004, beneficiind de calitatea sa de lider absolut MISA, a recrutat un număr impresionant de adepţi dintre cursanţii yoga, "după care, profitând de starea de aservire spirituală instituită, a dispus cazarea acestora în mai multe ashramuri în scopul exploatării activităţii neretribuite a acestora".

"Oamenii lui Grieg" prestau diverse activităţi - dansul în Japonia, la video-chat în Bucureşti sau vinderea de cărţi, CD-uri sau casete de propagandă. Procurorii susţin că "deviaţionismul sexual al lui Gregorian Bivolaru materializat prin exploatarea inclusiv sexuală a adeptelor MISA, reduse la o stare similară sclaviei, este confirmat suplimentar de organizarea de către acesta a unor adevărate <> personale". În rechizitoriu, se arată că aceste "cadâne" erau pregătite să-l satisfacă sexual inclusiv pe "Guru". O martoră a povestit la audieri că a întreţinut, în repetate rânduri, relaţii sexuale cu Gregorian Bivolaru, în opina căruia "tantra yoga era o cale de evoluţie spirituală rapidă", iar ea trebuia să se considere o privilegiată fiindcă putea face sex cu "acest maestru tantric". Mai multe tinere s-au constituit părţi civile şi cer MISA despăgubiri morale şi materiale între 40.000 de euro şi cinci milioane de euro.

MISA, acuzată de antisemitism şi xenofobie

Bivolaru mai este acuzat şi de faptul că a emis, în faţa adepţilor MISA, idei şi concepţii ce instigau la antisemitism şi xenofobie. Procurorii arată că o parte din conducerea MISA s-ar fi constituit un "nucleu dur", de orientare naţionalist-extremistă, ce a desfăşurat o asiduă propagandă ce instiga la ură rasială, religioasă şi antisemitism. Anchetatorii mai susţin că activitatea MISA este asemănătoare cu cea desfăşurată "în perioada interbelică de alte organizaţii naţionaliste şi spirituale".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite